Zijn light producten beter als het origineel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om kaas en margarine 'light' te maken, stoppen ze er allerlei bindmiddelen in, die, behalve dat dit geen voedingsstoffen bevat, ook nog eens dikmakend zijn. Dus 'gewone' producten, maar dan een beetje minder/dunner zijn beslist gezonder.... (Vóór ik dit wist, deed ik altijd 2 plakken lightkaas op m'n tostie - dus dat kan ook prima met maar 1 plak 'gewone' kaas)

Nee. Sterker nog: ik denk dat er mensen zijn die juist aankomen door het gebruik van light producten. Zij denken: Ik gebruik light, dus is het gezond, dus ik mag er meer van.

Waarschijnlijk zijn veel light producten net zo ongezond als de niet light, vaak worden suikervervangers toegevoegd die ongezonder zijn dan de suiker zelf.

Nee, light producten zijn eerder ongezonder dan de niet light versie. In light producten wordt het suiker vervangen door een andere zoetstof, vaak aspartaam (E951). Aspartaam is waar vergif.

nee light is slechter. In light dranken, vooral dranken zit een zeer slechte stof die kanker kan veroorzaken. Ik had hier een bron van, maar ben het kwijt.

Niet als het om chips, frites e.d. gaat, daarbij is de neiging om er te veel van te eten te groot. Wel bij melk en kaas bijvoorbeeld. Niet per definitie beter voor je gezondheid. Wel beter voor je lijn en dus indirect ook beter. Maar dan moet je er wel mee omgaan, zoals ze bedoeld zijn en niet je porties gaan vergroten.

Vanaf het moment dat dat lightgedoe in zwang kwam, heb ik gedacht dat het onzin was. Gewoon een beetje minder van de normale dingen eten of drinken, dan betaal je ook minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100