Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan ik 2 jaar oude witte bonen nog wellen en koken?

ik vond een pakje witte bonen, kan ik die nog wellen en koken of kan ik ze beter weggooien?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
4.3K
HeerVoldemort
10 jaar geleden
Wat heeft iedereen ineens met ouwe bonen? http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/koken-recepten/gedroogde-bruine-bonen-jaar-datum.471023

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja hoor, geen probleem. Eerst de bonen even afspoelen, dan in ruim koud water laten weken. Normaal doe ik 24 uur, maar ik had pas 3 jaar oude bonen, die heb ik 48 uur laten weken. In het weekwater koken, op het laatst zout toevoegen. Ze waren nog heerlijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Als er geen schimmel op zit, kun je ze gewoon wellen. Ze moeten wel wat langer wellen en koken dan "verse" bonen, maar verder is er niets mis mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Jahoor, dat kan prima. Gedroogde bonen kun je ontzettend lang bewaren, op een donkere en droge plek. Het kan wel zijn dat ze een iets langere tijd nodig hebben om te weken.

“Gedroogde peulvruchten klaarmaken duurt ontzettend lang”, is een veelgehoord excuus om niet te koken met bonen. En, ja, het klopt dat de voorbereiding even iets is wat je in gang moet zetten. Maar het grootste gedeelte van de tijd kun jij lekker andere dingen doen, omdat de boontjes het harde werk verrichten. In feite is het bereiden van gedoogde peulvruchten kinderlijk eenvoudig, dus laat je vooral door de duur niet tegenhouden! Wil je meer weten over hoe eenvoudig bonen bereiden wel niet is? Klik dan even op onderstaande link.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding