Wat is duurzame vis?

Toegevoegd na 5 minuten:
Maakt het nog wat uit waar deze vandaan komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duurzame vis is alle vis die nog niet gevangen is, laat je niets wijsmaken door de reclamejongens, duurzame vis bestaat niet... Duurzame vis is vis die nog niet gevangen is...

Vis die op een dusdanige manier is gevangen dat het de visstand niet negatief beïnvloed. Daarnaast wordt de vis op een manier gevangen die zeer weinig bijvangst tot gevolg heeft, zodat ook de rest van de natuur zo weinig mogelijk verstoord wordt.

Dat is zonder meer stokvis!

Duurzame visserij maakt gebruik van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. De vissers respecteren de natuur onder water. Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor het behoud van de vis, maar ook voor het behoud van de vissector. Duurzame vis kan in principe overal vandaan komen. Om te weten welke vis 'verantwoord' is om te kopen, kun je gebruikmaken van de viswijzer 2009/2009.

Bronnen:
http://assets.wnf.nl/downloads/viswijzer09...
http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/...

De rijkdom van de zee is niet oneindig. Vissen moeten de tijd krijgen om zich voort te planten en maritieme ecosystemen de tijd om zich weer te herstellen. visserij mag geen blijvende schade veroorzaken aan het zeemilieu, moet zeldzame of bedreigde soorten beschermen en bijvangsten moeten tot een minimum beperkt worden. Tot slot moet het visserij beheer zo ingericht zijn dat het visbestand en het milieu ook in de toekomst gezond blijven. Indien een visserij gecertificeerd is mag het producten aanbieden , maar dan moet wel de traceerbaarheid geborgd zijn in de aanvoerketen.

Als het goed is, zou het MSC-keurmerk daarvoor moeten zorgen. Zoals elk keurmerk is ook dat niet 100% waterdicht. Daarnaast; eet zoveel mogelijk Nijlbaars uit Tanzania. Dat beest is in de jaren 50 van de vorige eeuw daar uitgezet, en is een plaag geworden maar als er maar genoeg van gegeten wordt, sterft ie daar hopelijk ooit uit...

Bronnen:
http://www.darwinsnightmare.com/
http://www.msc.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100