Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Je neemt een klein beetje spijs en doet daar gewoon een druppel jodium op.
Banketbakkers die de spijs vervingen door witte bonen vielen door de mand, omdat de witte bonen door jodium blauw-paars kleuren.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
jodium kleurt blauw/paars als het in aanraking komt met zetmeel.
Echte amandelspijs is gemaakt van amandelen en suiker, daar zit geen zetmeel in.
Nepspijs bevat wel zetmeel, doordat ze witte bonen hebben toegevoegd.
echte "ouderwetse" jodiumoplossing is misschien iets lastiger aan te komen, maar je kunt ook het bekende ontsmettingsmiddel betadine (povidonjood) gebruiken. Dan moet je misschien iets langer wachten totdat het verkleurt, en het wordt ook niet zo mooi blauw, maar het werkt wel!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding