Is het plastic (?) randje dat soms om voorgesneden kaas zit eetbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wel eetbaar, maar het wordt niet aangeraden om het te eten. http://www.wegwijslezer.nl/php/question.php?QuestionID=1355

Het is en blijft plastic en plastic is als dusdanig niet eetbaar wat die kaasboeren ook mogen beweren. Het is natuurlijk een piep dun laagje en u zal het niet merken maar het gaat eruit zoals het erin komen is. Eetbaar is wel iets anders.

Het plastic laagje rond harde kaas beschermt tegen schimmels en bacteriën. Eet het niet op. Dat geldt ook voor roodschimmelkazen, zoals Port Salut. Bij witte korstkazen, zoals brie en camembert, is de korst wel eetbaar. Die korst bevat namelijk veel vit A.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

De korst van kaas is niet eetbaar. De korst van de kaas bestaat uit een luchtdoorlatende (ademende), plastic coating. Deze coating wordt aangebracht nadat de kaas is gemaakt en gedroogd. De coating zorgt ervoor dat de kaas rustig kan rijpen en er geen schimmelvorming ontstaat. Toegevoegd na 7 minuten: Sommige kazen (zoals de traditionele Gouda of Edammer) hebben een plastic achtige coating die moet voorkomen dat de kaas tijdens de rijping te sterk uitdroogt. Om te verhinderen dat de kaas aan de buitenkant beschimmelt, wordt aan het buitenlaagje het antibioticum pimaricine (= natamycine, E235) toegevoegd. Alhoewel dit in kleine hoeveelheden niet schadelijk is, wordt toch afgeraden om die coating op te eten. De kaaskorst direct onder het plastic laagje is wel eetbaar.

Bronnen:
http://www.kaaskamer.nl/faqs/kan-ik-de-kor...
http://www.smulweb.nl/artikelen/157025/Mag...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100