Kun je om 4 uur je fruit tussendoortje vervangen door magere kwark?

Ik ben al een tijdje bezig met mijn levensstijl (met succes gelukkig) te veranderen en ik eet altijd standaard om vier uur mijn fruit tussendoortje. Dit is meestal een appel.

Nu vraag ik mij af of kwark een goede vervangen/alternatief is. Zo ja, hoeveel kwark zou ik dan mogen eten, zonder dat ik ongezonder bezig ben dan een appel of peer?

Toegevoegd na 16 minuten:
Om even mijn eetschema bij te vullen. Als ik de twee niet kan vervangen vraag ik mij af hoe ik het beste kwark kan plaatsen in mijn schema:

7/8 uur - 2 sneeën brabants roggebrood mager beleg

10 uur - zelfde als 7/8 uur

13 uur - 4 sneeën van bovenstaand

16 uur - fruit

18/19 uur - avond eten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag tussendoor eten wat jij wil maar kwark is geen vervanging van een fruit. Aan te raden is om twee keer fruit per dag te nemen en enkele melkproducten. Je kunt die twee niet door elkaar vervangen dus je zult op een ander moment fruit moeten gaan eten als je alle voedingsstoffen per dag binnen wilt krijgen. Als je wilt weten wat je moet eten daarvoor vul dan je gegevens in in de bron. Toegevoegd na 10 minuten: Neem de kwark om 10 uur, je hoeft dan geen brood te eten, of na het avondeten of 's avonds. Of bij de lunch ter vervanging van een boterham.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/hoeveel-m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100