Kan je allergisch reageren op een product van een dier, die een allergeen heeft gegeten (zie uitleg)?

Soms komen er van die vreemde vragen in me op, dan kan ik ze net zo goed stellen.
Stel je bent allergisch voor sesamzaad. Een kip eet dat, en legt een ei. Of, een koe eet dat en wordt gemolken. (En zo meer voorbeelden). Is er dan een kans dat het allergeen in het product terecht komt, waardoor de allergische persoon hierop allergisch reageert?

Ik weet dat de allergenen eiwitten zijn, maar ik weet niet hoe dat in een lichaam wordt verwerkt en of het totaal wordt afgebroken, of dat je het nog (deels) kan terugvinden in een product.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee dat lijkt mij niet anders zou je ook ziek kunnen worden van een glas melk een koe eet het gras waar eerst een andere koe zijn behoefte heeft gedaan dus ik denk dat alles van dat in het lichaam van het beest afgebroken wordt

Kijk, als je allergisch bent voor een bepaalde stof en die komt onveranderd via de voedselketen bij jou op je bord, dan reageer je. Ben je er normaal niet allergisch voor, dan zul je er ook géén last van ondervinden. Allergenen zoals bv sulfamiden bestaan uit twee verschillende stoffen, één ervan is voldoende om je te laten reageren als het de gevaarlijke voor jou is. Een eerste aanval van allergie is gewoonlijk niet zo erg maar je gevoeligheid voor de stof neemt toe en kan reeds levensbedreigend worden vanaf de derde aanval ( bv een bijensteek).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100