Het lijkt op zoethout, maar het is vlees stok iets dikker en groter , hoe heet dat?

Om op kauwen. Niet voor dieren, maar gewoon voor mensen, dat is bij sommige slager te koop. Zoals huls stick, maar deze was groter en dikker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk bedoel je "jerky". Zie de link. Toegevoegd na 5 minuten: ... en ineens denk ik dat het ook "biltong" kan zijn, hoewel de typische aanbiedingsvorm van biltong veel minder doet denken aan zouthout stokjes. Biltong is in feite vrijwel hetzelfde als jerky, maar jerky komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, en biltong uit Afrika. Zie ook de 2e link voor de biltong. Toegevoegd na 1 dag: Ik lees in je reactie dat het tóch geen jerky was. Als je het gekocht hebt bij een lokale slager, en ik lees je omschrijving, dan kan het uiteraard ook een vleesproduct zijn dat de slager maakt. Als je een kunstdarm van de juiste dikte vult met gemalen of gehakt vlees, en laat je deze lang genoeg drogen, dan krijg je toch een soort gedroogde worst met het uiterlijk van jerky. Dat kan je zelf zien: kan je nog de lange vleesvezels in de lengte zijn en voelen als je bijt en kauwt, of is het een product op basis van verkleind/gemalen/gehakt vlees? In dat laatste geval is er dan sprake van een worst, en welke fantasienaam de slager hiervoor bedenkt, is het aan hem. Als het toch een jerky-achtig product is, dan hoeft dan niet exact zo uit te zien zoals in de foto. Het is aan de slager om te bepalen hoe dik en lang de stukken hij snijdt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beef_jerky
http://nl.wikipedia.org/wiki/Biltong

Behalve de door Gaby vermelde soorten, zijn er nog meer. Zo heb je Sha Kampo gedroogd Yakvlees uit Tibet, Wagyu gedoogd rundvlees afkomstig uit Australië en Niurou Gan uit China, ook rundvlees. Er zullen er ongetwijfeld nog meer zijn, veel landen hebben hun eigen versie, zoals ons eigen rookvlees, al heeft dat niet de gehele bewerking ondergaan. Toegevoegd na 49 seconden: Sorry, Gabi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100