Is er een ondergrens waarin we aspartaam als onschuldige zoetstof kunnen zien ?

Ik bedoel, alles is gif. Zelfs water in te grote hoeveelheden kan giftig zijn. Maar als 20 mg bijvoorbeeld als onschuldige dagelijks dosis wordt gezien, dan kan bijvoorbeeld 4 mg toch helemaal geen kwaad ?

Toegevoegd na 27 minuten:
Oh ja het was 20 mg per kilogram lichaamsgewicht dat wordt bijvoorbeeld als een onschuldige dosis gezien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een klein beetje aspartaam is niet echt schadelijk, zeker niet bij volwassen mensen, maar omdat het in veel producten verwerkt is, kun je toch beter voorzichtig zijn met het gebruik van aspartaam. Aspartaam zit in meer dan 6.000 voedingsproducten, onder meer in softdrinks, kauwgum, desserts en yoghurt alsook in heel wat lightproducten. Meer dan 200 miljoen mensen gebruiken het dagelijks. Je krijgt dus waarschijnlijk zonder het te weten al een flinke dagelijkse dosis binnen, zeker als je veel lightproducten gebruikt. Ook de huidige toegestane hoeveelheid in Europa is al gevaarlijk.De aanvaarde hoeveelheid in Europa is 40 milligram per kilogram . In de Verenigde Staten is dat zelfs 50 milligram. Aspartaam is al kankerverwekkend is bij een dagelijkse dosis van 20 milligram per kilo lichaamsgewicht.

Bronnen:
http://www.gva.be/archief/guid/aspartaam-o...

Aspartaam is waarschijnlijk een onschuldig stofje. "Van alle zoetjes die er op de markt zijn, is aspartaam verreweg de veiligste" Ik raad je aan om dit artikel te lezen:

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/aspartaam.html

Van aspartaam zijn geen bijwerkingen bekend, althans niet bij normaal gebruik. Zelfs bij "normaal overmatig" gebruik zijn geen nadelige effecten bekend. Met "normaal overmatig" bedoel ik het gebruik van iemand die bijvoorbeeld dagelijks vier liter cola light drinkt - je gelooft het nauwelijks, maar het komt voor. Aspartaam wordt nu al zovele jaren toegepast, dat een eventueel nadelig effect intussen echt wel zou zijn opgevallen. Natuurlijk is het mogelijk dat we alsnog een nadelig effect ontdekken. Maar dat zou met peper, aardappelen, spitskool en bananen ook zomaar kunnen gebeuren.

Aspartaam is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) blijft. De ADI is de maximale hoeveelheid die iemand iedere dag kan binnenkrijgen zonder dat dat risico’s heeft voor de gezondheid. Het is geheel ten onrechte dat aspartaam op diverse sites in verband wordt gebracht met onder meer hersentumoren, epilepsie, hoofdpijn en gedragsveranderingen. Deze uitlatingen berusten op slecht onderzoek en een selectieve weergave van de aanwezige kennis.

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...

Je weet nooit wanneer je die ondergrens, als die al bestaat, bereikt hebt. Aspartaam zit in heel veel producten en op de verpakking staat niet hoeveel er in zit. Het zit in je frisdrank en snoepjes en noem maar op. Aspartaam is een neurotoxisch gif dat ooit ontdekt is door het Amerikaanse leger. En met dank aan Donald Rumsfeld is het lang geleden ooit goedgekeurd als zoetstof. Suiker is een dikmaker, maar Aspartaam is volgens veel onderzoeken kankerverwekkend. En als je weet dat in Amerika verhoudingsgewijs nog meer kanker is dan in Nederland, en je weet dat ze in Amerika het aspartaam ontdekt hebben, mag jij je eigen conclusies trekken. Heb ik ook gedaan en drink geen light producten meer. Dan maar producten eten en drinken met suiker, maar dan wel met mate...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100