hoe heet deze duitse lekkernij/half brood?

ik woon nu al een tijdje in duitsland en ik zie bij bijna elke bakkerij (en ook in de supermarkt) deze koek liggen, koek of brood is moeilijk te zeggen, volgens mij is de onderkant van brood maar zit er een laag knapperige korst over en dan nog wat poedersuiker/ glazuur. het is ongeveer rond maar heeft veel uitsteeksels van de knapperige korst.
het had een vrij grappige naam, iets in de richting van schroedel strudel, of schreudel trodel, maar ik kan het niet terug vinden,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.chefkoch.de/rezepte/832591187938865/Hefeteigschnecken-oder-Teilchen-fuer-verschiedene-Fuellungen.html Ik zag bij een eerdere reactie van je dat je aan 'Schnecke'dacht en dat zou zo maar kunnen zijn. Je hebt vele soorten 'Hefeteig schnecken' die uit gistdeeg gemaakt zijn. Meestal ook geglazuurd met wt poedersuiker bestrooid. Onze koffiebroodjes lijken daar wel op. Misschien waren het wel 'Streuselschnecken"? http://www.kochbar.de/rezept/377604/Streuselschnecke-wie-frisch-vom-Baecker.html Als je ze zelf wilt maken en wilt weten hoe, of de vertaling zoekt, be my guest! Toegevoegd na 12 minuten: Bij dit recept is het deeg niet opgerold als slakkenhuis maar zijn het gewone platte vormen. Toch noemen ze dit ook schnecken, vanwege de vorm en afmeting. Dit zijn in de volksmond dus 'Schneckenteilchen" en dan weet iedereen wat bedoeld wordt. Ook kan je ze wel of niet vullen, daarom staat er (wer mag) achter. (wie dat lekker vindt) :).

Wat jij bedoelt is waarschijnlijk Strudel. Apfelstrudel is zeer bekend, maar er zijn ook andere varieteiten.

Bronnen:
http://de.wikipedia.org/wiki/Strudel_(Gericht)

Is het dan misschien een Streuselbrötchen?

Bronnen:
http://brotbackforum.iphpbb3.com/forum/779...

Het zou ook Käsekuchen kunnen zijn, zie foto. Toegevoegd na 13 uur: Naar aanleiding van je reactie op het vorige antwoord even de volgende link toegevoegd, waar een heel assortiment luxe broodjes/koeken te zien is. Misschien zit de lekkernij daarbij!

Bronnen:
http://www.backstube-frick.de/index.php?pa...

Bedoel je misschien Butterkuchen? (Lijkt trouwens totaal niet op de Hollandse boterkoek.) Het is een soort gistdeeg (kan ook zonder gist) met daarover vlokjes boter, suiker en geschaafde amandelen. Wordt volgens mij meestal op een vierkante bakplaat gebakken. Iedere bakker in Duitsland verkoopt het en vermoedelijk ook de supermarkten. Je hebt ook Butterkuchen mit Streusel en gevulde Butterkuchen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100