als dit je eerste diner is voor 10 personen, dan zou ik eerst met een vriend/vriendin, die veel ervaring heeft in koken en specifieker diners koken voor 10 of meer personen, overleggen over het menu.
wil je 3 gangen, dan hoef je in feite niet moeilijk te doen en alleen het hoofdgerecht, wat al lastig genoeg is ..., warm houden.
het voorgerecht kan je koud kiezen (meloen met ham / garnalencocktail - simpele en smakelijke gerechten), daarna het hoofdgerecht (rund/varken/lam/vis/kip/kalkoen bijvoorbeeld) kiezen.
als je daarna de groente kiest (2 warme groenten en 1 schaal sla en een schaal aardappelen - kies nieuwe die zijn veel smakelijker)
ben je bijna klaar, alleen het toetje nog.
ook dit kan makkelijk, zo makkelijk als je maar wilt (ijs met vers fruit en slagroom, pudding - bijvoorbeeld) kiezen.
als je dit allemaal met je ervaren vriend/vriendin bespreekt van te voren op tijd, dan kan je plannen maken.
ook moet je zeker weten dat niemand een allergie heeft voor iets (zoals noten op het ijs nagerecht).
je moet zeker weten dat je alles in huis hebt op tijd en op tijd zult kunnen beginnen en weten hoe lang alles duurt.
antwoord
>>>als je voor- en hoofdgerecht voor de 10 gasten heet wilt houden, zou je in het bezit moeten zijn van warmhoud- plaatjes oftewel rechauds. hierop kun je, omdat er kleine kaarsjes in zitten of omdat ze electrisch verwarmd zijn, de schalen met voedsel warm houden.
advies
voor 10 personen adviseer ik alleen het hoofdgerecht warm te serveren. voor- en nagerecht kunnen zonder probleem een koud gerecht zijn.
succes en eet smakelijk !