Jazeker!
In een land als China kent met vrijwel geen toetjes. Meestal wordt er fruit gegeven op vaak ongebruikelijke manier zoals gefrituurde watermeloen of gevulde lychees. Hier kennen ze geen grote toetjes cultuur, wel is er het gelukskoekje. Chinezen kennen de afsluiting met een toetje niet. Dessertgerechten worden meestal tussen de gangen door geserveerd. Zij eten hun zoetigheden dan ook op die momenten dat ze er zin in hebben.
Onze cultuur, net als de meeste landen hebben wel een toetjescultuur. Landen met veel zuivelindustrie gebruiken zuivelproducten op grote schaal als toetje.
Landen met veel fruitbomen en warm klimaat, maken hiervan veel toetjes zoals ijsgerechten, salades, gebak met vruchten enz.
Ook een hartig nagerecht in de vorm van kaas, wordt in met name Frankrijk wel gegeven, omdat dit vaak als afsluiting met wijn als rustpunt wordt gezien.
Over het algemeen worden er in de meeste landen/werelddelen veel fruitgerechten gemaakt, veel gebak en pudding/vlagerechten gemaakt en ijs is er in vrijwel elk land wel te vinden als toetje.