welke muesli is (bijna) suikervrij, dus weinig calorieën? waar te koop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Officieel hoort müesli geen toegevoegde suikers te hebben. Zodra dat wel zo is, moet het bijvoorbeeld 'krokante müesli' heten of 'müesli met vruchten' enzovoorts. Je kunt zelf op de verpakkingen kijken welke soort de minste suikers bevat. Besef wel dat suiker niet de enige calorieleverancier is - als jij droge vlokken eet zonder iets erbij, krijg je óók calorieën binnen.

De mueslisoorten die bestaan uit geplette graanvlokken, rozijntjes en af en toe een nootje bevatten geen toegevoegde suikers en zijn dus calorie-armer dan de mueslisoorten met allerlei toeters en bellen, of krokante muesli. Muesli zonder toeters, bellen en toegevoegde suiker heb je bijvoorbeeld van Zonnatura, maar ook de 'eigen winkelmerken' hebben altijd wel een variant 'kansarme knaagmuesli' in het schap liggen (voor veel minder geld). Krokante muesli bevat de meeste toegevoegde suiker. Toegevoegd na 1 dag: Of je stelt je eigen ideale muesli samen bij de Muesliboys.

Bronnen:
http://nl.mymuesli.com/?gclid=CLOVysKUtacC...

Ik neem altijd gewoon de "kale" muesli, zonder toevoegingen en te koop bij de reformwinkel of biologische winkel. Zelf doe ik daar gedroogde cranberrys, abrikozen en notenmix bij. Op de vruchtensuikers na suikervrij (je kunt er natuurlijk ook nog voor kieze deze weg te laten) en superlekker!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100