Wat is het verschil tussen doperwten en tuinerwten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een tuinerwt is hetzelfde als een doperwt. Hij heeft alleen iets langer gegroeid en daarom wil de consument hem hier niet als doperwt benoemen. In o.a. Engeland is men gek op tuinerwten.

De ene erwt is de andere niet. Is hij vers en groot, dan heet deze een doperwt. Komen de groene bolletjes uit de vriezer, dan heten ze gewoon tuinerwten of groene erwten. Dan zijn er ook nog kikkererwten en de hip klinkende sugar snaps. Er zijn zoveel soorten, dat het de supermarktbezoeker groen voor de ogen ziet. Daarom duikt de Keuringsdienst van Waarde in de erwten. Waarom is die doodgewone erwt zo ingewikkeld geworden?

Bronnen:
http://www.nederland3.nl/item/Keuringsdien...

Alle erwten (uit een moestuin) zou je tuinerwten mogen noemen. Een tuinerwt is, als soort of rasbeschrijving, onzinnig. Er worden heel wat erwten onderscheiden, van peultjes of sugar snaps, waarbij eigenlijk nog nauwelijks erwtvorming is tot grauwe erwten of kapucijners. De doperwt (een soort erwt), waarvan ook veel rassen of cultivars zijn, behoort ook in dat spectrum. Maar als je peultjes zou laten doorgroeien en de erwten oogst, tja, zou je ze dan tuinerwt kunnen noemen? Alle erwten zijn tuinerwten, maar niet alle tuinerwten zijn ...

Bronnen:
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4037

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100