Hoe lang is 'beperkt houdbaar' ?

Op heel veel producten staat 'na opening beperkt houdbaar'. Ik weet nooit hoe lang dat dan is.. 3 dagen? een week? een maand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beperkt houdbaar betekend inderdaad doorgaans een dag of drie, maar meestal is goed in te schatten of iets nog goed is of niet...

Dat is verschillend voor elk type voedsel of zelfs voor niet voedsel... Dus je weet nooit waar je aan toe bent... Maar ja dat is met alles zo, hoe ver ben jij over de datum?

De reden dat ze dit doen is omdat dan de uiterste houdbaarheidsdatum niet gehaald gaat worden. Ik zou uitgaan van een dag of drie.

Beperkt is maximaal 3 dagen. -------------

Hangt heel er af van het produkt, met sommige produkten moet je erg oppassen, die zijn heel gevoelig voor bacteriën of ander ongerief. Zo ontstaan heel wat voedsel-vergiftigingen omdat mensen deze waarschuwing niet zo nauw nemen.

Zoals hierboven ook al staat aangegeven is het maximum meestal 3. Toch even extra toevoeging: Maar afhankelijk van wat voor product het is: ruik, proef (en spuug uit :P), kijk. Dat zegt vaak genoeg. Scherpe, stinkende geur. Je ziet schimmel, of het proeft/smaakt niet goed (uitspugen)... Dan weet je het ook meestal wel ;)

Hier nog wat aanvullende meningen over dit onderwerp....

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/levensmidde...

ten minste houdbaar tot...staat er op omdat er zowiezo een datum op moet staan.Ik heb ooit in een winkel gewerkt en als de vleeswaren al op datum was werd dat gewoon oververpakt zodat er een langere datum op kwam te staan. het verschild ook per product en wat je zelf wil.zo eet ik bv file amerikan maar de volgende dag hoef ik dat dus niet meer terwlijk mijn man het na 3 dagen nog eet. Standaard v=bij zuivel producten is het ook na openen 3 dagen maar het kan mischien nog wel 5 dagen mee of na 2 dagen is het al niet lekker meer. zodra het verkleurd is of niet meer lekker ruikt word het tijd om het weg te gooien!!!!!!! Dus hou die 3 dagen aan als gemiddeld maar let vooral op geur en kleur.!!!!

Het betekent dat je zelf moet beoordelen of het nog goed is. Je opent de verpakking, gebruikt een deel, en de rest zal snel de kwaliteit verliezen die het had bij opening van het pak. Als er echt een risico aan verbonden is voor je gezondheid dan zal de fabrikant helder omschrijven 'nog 24 uur houdbaar bij max. 7 graden' of zo. Als het risico minder groot is dan kan de fabrikant het wat soepeler omschrijven. In de regel moet je wel aanhouden dat als de tekst erbij staat 'na opening beperkt houdbaar' dat je dan bij het consumeren van dat laatste deel nauwkeurig beoordeelt (kijken, ruiken etc) of het nog wel goed is.

Het ligt er erg aan wat het is, hoe je het bewaart, en wat ermee is gebeurd. Een potje pesto is bijvoorbeeld na opening beperkt houdbaar, maar als ik er alleen in heb gezeten met een schoon lepeltje, kan het met een laagje olie erop en goed gesloten deksel gerust nog een weekje mee. Terwijl ik een bekertje sour cream waar ik een deel uit geschept heb met de lepel die ik al gebruikt heb bij het koken direct weggooi. De drie dagen die meestal genoemd worden zijn wel een goede stelregel, mits het product goed verpakt in de koelkast wordt bewaard en geen kruisbestuiving plaats heeft kunnen vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100