Wanneer men de smaak van zout in het eten niet wil missen maar toch het gebruik ervan wil beperken, is mineraalzout dan aan te raden?

Is b.v. LoSalt een goede vervanger? Ik heb de website gezien maar wil graag weten of er nadelen zijn aan dit product.

Weet jij het antwoord?

/2500

Soms. De een proeft het namelijk nauwelijks, en kan dit prima als vervanger gebruiken, de ander proeft het overduidelijk, en zal er na één keer niet meer over piekeren zijn eten te verknallen met die meuk (waarvan ondergetekende). Als je het niet proeft, kun je het prima gebruiken - al is minder zout in zijn algemeenheid wellicht verstandiger. Als e het wel proeft, raadt ik het je ten sterkste af. Het is gewoon ECHT vies.

smaken verschillen, maar ik vind losalt prima als vervanger voor zout bij het koken. om zo over je eten te strooien, bijvoorbeeld bij een gekookt eitje, raad ik het niet aan.

Je vraagt ook naar de nadelen. Losalt is ongeschikt voor mensen met een probleem met de nierfunctie vanwege het hoge kaliumgehalte.

Wij gebruiken altijd LoSalt en gebruiken het overal in/bij. Ik vind het persoonlijk net zo smaken als zout. Zelfs op een eitje smaakt het prima! Maar ja, zoals al eerder gezegd, smaak is subjectief. Omdat het beter voor de gezondheid zou zijn, zijn wij het gaan gebruiken. Het bevat 66% minder natrium dan gewoon zout. In LoSalt is 66% natrium vervangen door natuurlijke, nuttige mineralen zoals kalium. Deze bevorderen een goede mineralenbalans in het lichaam.

in plaats van zout kan je ook het maggiplantje gebruiken dat wordt veel gebruikt bij mensen die zot arm moeten eten smaak is zeer goed

Je hebt gelijk, als je aardappels kookt zonder zout dan ruiken ze echt niet lekker. Dit kan je voorkomen door ze te koken met LoSalt. LoSalt is niet lekker om zo te eten, maar om mee te koken is het prima te doen. Op een eitje kan je goed peper doen in plaats van LoSalt, dat is veel lekkerder. Als de smaak van LoSalt je niet bevalt, dan kan je het altijd nog mengen met gewoon zout, net zoals ik suiker en namaaksuiker met elkaar gemengd heb. Er is echt niemand die dat proeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100