heb potje lemon curd gekocht bij ah,maar waar is het voor bedoeld .als jam? het stond bij het broodbeleg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het inderdaad gebruiken op brood. De engelsen gebruiken het vaak in taarten, cake, over de ijs, schuimgebak, maar ook in hartige gerechten zoals vleespasteitjes.

Op een pannekoek met suiker, heerlijk!

Ook erg lekker op een brochette icm met mascarpone en verse aarbeien. ( ik weet ook wel dat je daarmee alles lekker maakt maar toch...)

Heerlijk op geroosterd brood, beschuit, pannenkoeken, scones, knapperige taartbodem. Maar het smaakt ook top door de yoghurt of vla en op ijs. Toegevoegd na 16 uur: Hier heb je nog een lekker recept voor een dessert. Vervang voor een iets lichtere variant een deel van de slagroom door Griekse yoghurt of Turkse yoghurt. Geserveerd in een mooi glas en gegarneerd met een half plakje citroen of limoen en een muntblaadje zal niemand raden dat dit gerecht slechts 5 minuten werk heeft gekost. Nodig 2-3 spritskoeken 250 ml slagroom 1 eetlepelbasterdsuiker 6 eetlepels lemon curd Verkruimel de spritsen of doe ze in een plasticzak en sla er met een deegroller op. verdeel de spritskruimelsover vier glazen. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf en spatel er de lemon curd door. Verdeel over de spritskruimels. Garneer met een blaadje munt of citroenmelisse en eventueel een half plakje citroen of limoen.

Lemon curd is een typische Britse custard (soort vla) gemaakt van eieren, citroensap,- schil, boter en suiker. Deze in de mond smeltende crème werd daar altijd traditioneel gegeven bij scones ipv. jam. Verder wordt het vaak als cake/taartvulling gebruikt en op brood gesmeerd. Zo'n curd wordt daar van allerlei vruchten gemaakt zoals van aardbeien, mango, frambozen, banaan, sinaasappel en limoen (Key Lime). De vruchten worden fijn gemaakt of uitgeperst en verder op dezelfde manier verwerkt tot een curd. Het is te zwaar en te rijk om als hoofdingrediënt te eten zoals wij met vla doen. Je kunt hem wel goed door zachte roomboter mengen en dan als boter met een smaakje smeren/gebruiken. Je kunt hem door de yoghurt of kwark roeren voor het ontbijt , nagerecht of tussendoor, al dan niet met verse vruchten. Ook in een trifle is het heerlijk. Maak er eens een toetje van; Schil appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in helften. Meng in een kom 70 gr. koude boter,125 gr. bloem, 50 gr. gezeefde poedersuiker, 1 eidooier en 1 theel. kaneel. Wrijf alles tussen je vingers tot een los kruimeldeeg . Zet de appelhelften in een ovenschaal en bedek de bovenkanten met per appel een flinke lepel lemon curd. Giet 1 l. water in de schaal en bedek de appels dan met een dikke laag kruimeldeeg. Zet ze dan 1 kwartier in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C. tot ze gaar en goudbruin zijn.

Als je èchte ambachtelijke lemon curd wil proeven - ook suikervrije - dan moet je eens bij Frutti Confetti kijken.

Bronnen:
http://www.frutticonfetti.nl/

Lemon curd wordt in Engeland geserveerd bij de beroemde High Tea. Een aangeklede thee zou je kunnen zeggen met zoete en hartige hapjes erbij. Bijvoorbeeld scones met lemon curd. Ook geschikt om in een taart te verwerken; laagje in de cake, etc. En op een boterham is het ook lekker! Nu de Paasperiode er weer aankomt is het een leuk gerecht bij het Paasontbijt op het paasbrood en dergelijke. Wij maken het veel in ons bedrijf, maar da n heeft het een iets andere samenstelling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100