Hoe maak ik Indiase hot wings? Dit kregen wij laatst in een Indiaas restaurant als voorgerecht, en het smaakte heerlijk, maar hoe maak ik die zelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb een Canadese website gevonden, waarop een recept staat van Indiase hot wings. Het is helaas wel in het engels.

Bronnen:
http://www.canadianliving.com/food/indian_...

Ik weet niet of het volgens mijn recept van Indiase kippendeeltjes is gemaakt, maar het is wel Indiaas. Je maakt een marinade van yoghurt, geraspte verse gember, geperste knoflook, Garam Masala poeder, chilipoeder en zout naar smaak. Leg de kip hierin en wrijf het er goed in. Laat minstens 2 uur marineren en roorster het dan. Het is uiteraard het lekkerst boven houtskool maar misschien een tip voor van de zomer als de Barbie weer aan gaat! Nu kan je ze het best in de oven grillen.

Als je een "echte " indian cook na wilt doen, maak je eerst je potje met een subliem kruiden mengsel, wat je vaak kunt gebruiken. Meng de volgende kruiden en specerijen door elkaar: 1 el gemalen komijn zaad. 2 el mango poeder 1 tl gemalen zwarte peper 2 tl zout (als het te krijgen is, zwart zout-kala namak) 1 tl korianderzaad 1tl gemberpoeder 1 tl venkelpoeder 1 tl paprikapoeder 1 tl cayennepeper 1 tl gemalen gedroogde munt 1 tl thijm poeder 1 tl knoflook poeder Als je dit gemengd hebt, doe het in een droge koekenpan en rooster het twee tinten donkerder dan de originele kleur. Niet verbranden.Doe het mengsel in een potje. Marineer de kippevleugels in wat yoghurt waar in je wat van het kruiden mengsel doet. Knijp er wat citroensap bij en een scheutje olie. Proef even of de smaak goed is. Laat dit 2 tot 3 uur intrekken, en rooster dan de kippenvleugels mooi bruin en gaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100