Wie kan mij vertellen hoeveel pepernoten ik in moet kopen voor 100 kinderen? (school)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben een school van iets meer dan 200 leerlingen en kopen meestal 5 balen (van 5 kilo) peternoten, maar persoonlijk vind ik dat aan de ruime kant, vooral als je er ook nog wat andere snoepjes bij doet. Met tien kilo komen de pepernoten iedereen vermoedelijk al voldoende de oren uit ! Toegevoegd na 33 seconden: Dan heb je trouwens genoeg om te strooien En om uit te delen.

Ha, die Ellie; Er zijn van die handige verpakkingen met uitdeelzakjes te koop. Scheelt een hoop rommel op school en de kinderen hoeven dan ook niet van de grond te eten.

Ligt eraan hoeveel elk kind er mag hebben. Als elk kind 10 pepernoten mag hebben is dat 1000. De som is 100 x .... = .... Succes!

Globaal zo'n 2000 pepernoten = zo'n 10 kg en wat kilo schuimpjes et cetera wat er in strooigoed zit... En hou er rekening mee dat zo'n 20% gewoon vertrapt wordt, of ergens in de hoek beland...

Gisteren bij St Maarten zakjes van 50 Gram perpernoten en zakjes van 50 gram spekkies genaakt. Perpernoten was 1 hand per zakje en dat lijkt mij genoeg. Dus met een baaltje van 5 kg moet je er zijn, vooral als je er nog iets anders bijdoet. Spiekkies bijv.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100