Kan iemand mij vertellen wat er zo aantrekkelijk aan is?

Ik heb nog nooit van mijn leven een joint gerookt.Wel rook ik een (gewone)sigaret.Leg me nu eens uit wat een joint met je doet.Aangezien ik er niet over pieker om het zelf te gaan doen.

Toegevoegd na 21 minuten:
Nogmaals,mensen,ik zal het zelf NOOIT! uit proberen daar ik er een hoop ellende van heb gezien.Daarom,is het dat allemaal waard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je raakt na het roken van een joint in een roes. Wel een fijn gevoel kan dit zijn, voor anderen een rotgevoel. Het versterkt de gevoelens die je dan hebt. Lichamelijk zou dit niet verslavend zijn, maar ik kan je vertellen dat je er echt wel geestelijk afhankelijk van wordt! Ik heb jaren geblowd. Ik stond ermee op en sliep ermee in. Tijdens die periode dacht ik dat ik er niet anders van werd. Maar achteraf zie je pas in dat dat wel degelijk zo was. Bij langdurig gebruik schakel je je emoties uit. Je voelt weining emotie. Alles wat je wilt voelen is het high gevoel. Toen ik er van de ene op andere dag mee stopte, kwam de klap. Teveel emoties, ik kon er niet mee omgaan, voelde me rot, kon niet meer lachen, dus ik wilde weer beginnen. Ik had het geluk dat ik er lichamelijk niet meer tegen kon (benauwd, hyperventilatie, denken dat je dood gaat), en hierdoor moest ik wel weer stoppen. Resultaat? Na paar weken doodongelukkig naar de huisarts gegaan, waarna ik anderhalf jaar depressiva heb geslikt om de dagen door te komen. Dit kon ik gelukkig later weer afbouwen en ik ben nu zielsgelukkig dat ik geen joints meer hoef te roken. Je wordt er apatisch van.

Als je er eenmaal aan begint kun je moeilijk stoppen het is tenslote een 'Verslavend middel'. Ook is het zonde van je geld. Maar je wordt er echt rustig van , en als je savonds 1 joint rookt zul je echt lekker kunnen slapen. wat doet een joint met je: - je krijgt een Vreetkick en wilt alleen maar eten. - Rode ogen - Beetje moeite met bewegen (slingeren, omvallen) - Een droge mond ( dorst ) Je wordt gewoon stoned en dat betekent: - slecht kunnen bewegen ( vandaar stoned: steen) Ik Raad het je af , maar ik heb het zelf ook geprobeerd maar ik had geen 1 verschijnsel...

Bronnen:
Mezelf

Met een joint kom je in "hogere sferen"oftewel je wordt er high van. Dit als antwoord op je vraag. Maar wil hierbij ernstig benadrukken, dit in tegestelling wat wel eens wordt beweerd: "Het is verslavend!" En als je het nog nooit gerookt hebt waarom zou je er dan aan gaan beginnen? Heb helaas heel veel mensen naar de ver.... zien gaan. Mensen willen steeds meer en voor je het weet ben je aan de coke of heroine. NIET DOEN!!!!! Geniet liever van de andere leuke dingen die het leven je te bieden heeft.

Een joint helpt je te ontspannen... in die ontspannen staat - en dat is veel meer ontspannen dan je normaliter zelf kunt bereiken- kun je je voelen alsof er geen problemen en angst zijn/waren/zullen zijn... weet je wel dat gewone sigaretten roken pas echt slecht is? en als je het toch niet wil proberen... waarom er dan naar gevraagd?

voor mij is het puur ontspanning, met als fijn bijverschijnsel dat het eetlustopwekkend is (ik eet te weinig). maar dat spul uit de coffeeshop is me veels te zwaar. ik rook eigen teelt van m'n balkon. dat is wat er voor mij aantrekkelijk aan is. jouw tweede vraag; is het dat allemaal waard? ik heb niet het idee dat het me schade berokkent, op wat voor manier dan ook.

nadelen van een joint roken. : -werkt zeer verslavend. -kost veel geld vooral als je al verslaaft bent. -je wordt vergeetachtig. -je kan op sommige momenten angstig van worden. -je kan er chagerijnig van worden of zelfs agressief als je niet hebt of kan krijgen. - je wordt er sloom van andere juist actief. -je kan met moeite uit bed komen voordelen van roken.: - je kunt er lekker op slapen vooral als je elke keer nachtmerrie`s snacht hebt (als goed is kun je bijna geen droom meer herinneren.) -je wordt er rustig van en relext. - je kan een lachkick van krijgen, vooral als je niet alleen rookt maar met z`n 2en of met meerderen. -als je ontrustig of stress in je hoofd bent vergeet je alle narige dingen op dat moment. je kunt best uit nieuwsierigheid 1 jointje of trekjes nemen, je wordt niet gelijk verslavend. en tis niet altijd zo als je blowt dat je dan aan de harddrugs overgaat, mijn man blowt al jaren en die is alleen op de wiet blijven hangen en zo ken ik er meer.

Ik heb ook jarenlang geblowd, Hasj-weed. Een jointje roken wordt blowen genoemd. Als je weed rookt wordt je stoned. En als je hasj rookt wordt je haai. Chek wat wikipedia er allemaal over zegt.. *Joint http://nl.wikipedia.org/wiki/Joint *Blowen http://nl.wikipedia.org/wiki/Blowen *Stoned http://nl.wikipedia.org/wiki/Stoned *Hasj http://nl.wikipedia.org/wiki/Hasjiesj

Stel je niet zo aan, een sigaret is net zo gevaarlijk. Geen idee waarom je zo met nadrukkelijk moet aangeven dat je het nooit zal doen. De een houdt van sigaretten en de ander heeft liever een jointje.

Wat ik nog niet heb gezien in de antwoorden: wiet kan je stemming versterken. Een joint roken en dan gaan zitten wachten tot ‘er iets gebeurt’: kan doodsaai zijn. Een joint roken en fijne muziek luisteren: kan heerlijk ontspannen zijn, en je beleeft de muziek intenser. Een joint roken als je nerveus of bang bent: af te raden, het kán goed gaan (als de ontspannende werking de overhand heeft) maar het kán ook heel onaangenaam zijn (als de stemmingsversterkende werking overheerst). Of het het waard is: ja, zolang je geniet maar rookt met mate. Net zoals alcohol, suiker, vet etc. Ik rook wel eens wiet, en heb het dan erg leuk. En de volgende dag is het weer life as usual. Ik gebruik geen wiet als ik nog moet rijden, als ik nog ga werken, omdat ik het niet leuk kan hebben zonder wiet, en ik heb nog nooit gedacht ‘kon ik er maar eerst één roken, dan zou ik dit wel aankunnen’. Het is leuk voor soms, en het is iets extra’s, niet iets essentieels. En ja, dan is het het waard. En er zijn heel veel mensen zoals ik, die je nooit ziet omdat ze niet in die elende komen die jij noemt. De anonieme recreatieve gebruiker, die niet opvalt omdat hij geen problemen heeft.

Sommige mensen zijn vatbaarder voor verslavingen dan een ander dus het wil niet zeggen dat als je een keer blowt, dat je dan meteen verslaafd raakt. Wat ik leuk vind aan blowen is dat je even in een heerlijke roes komt en even totaal kunt ontspannen.

Ik vind het jammer dat er zo panisch gedaan wordt over het roken van een joint. Vreemd genoeg wordt er vaak heel heftig gereageerd als er iemand een jointje opsteekt, terwijl het heel gewoon is om een aantal glazen alcohol achter elkaar te drinken. Dit is namelijk ook verslavend. De werking van een joint hangt meestal af van de stemming waar je al in verkeerd. Ben je verdrietig, dan kan het zijn dat je emoties wat heftiger worden. Ben je gelukkig en voel je je al heel erg fijn, dan voel je je helemaal happy. Ik kan me altijd super goed ontspannen na het roken van een jointje. Ik heb wel eens een poosje slecht kunnen slapen, maar na het roken van een stickie viel ik heerlijk in slaap. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik mijn kinderen liever zo nu en dan een jointje zie roken dan dat ze zich vol laten lopen in de kroeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100