Als je elk uur 1 glas water drinkt zou je dan vermageren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Water helpt afslanken. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het metabolisme afneemt bij tekorten aan water of vocht. Ons lichaam heeft dan ook de neiging om meer vocht en zout vast te houden als een soort reserve. Het lichaam gaat in zgn spaarstand. Veel water drinken (tot 3l /dag) helpt om ons lichaam gezond te houden en te zuiveren, afvalstoffen worden beter afgevoerd. Bovendien zorgt dat ons metabolisme prima werkt waardoor overbodig vet wegblijft en aanwezig vet beter kan worden afgevoerd. Afvalstoffen afvoeren, metabolisme opdrijven:Je scheidt per dag ongeveer 2,5 liter water uit 1,5 liter als urine, 0,1 liter met je ontlasting, 0,5 liter via je huid en 0,4 liter via je longen. Dagelijks neemt je lichaam ongeveer 0,7 liter vloeistof uit je voedsel. Ook komt er 0,3 liter water vrij tijdens het stofwisselingsproces. Je moet dus minimum 1,5 liter (= circa negen glazen per dag) water drinken om de vochthuishouding van je lichaam in evenwicht te houden. Waterverzadiging: 2 glazen water verdrijft je hongergevoel! Als je veel water drinkt zal je sneller een verzadigd gevoel krijgen. Neem de proef op de som; alvorens je gaat eten 2 glazen water te drinken. Je zult merken dat zin om veel te eten afneemt, je maag zit sneller vol. Veel water zet opgeslagen vetten in je lichaam sneller om in energie. Wanneer nieren onvoldoende water krijgen, dan gaan ze minder goed functioneren. Vanaf dan neemt de lever een deel over. De belangrijkste functie vd lever is het omzetten van lichaamsvetten in energie. Dit komt dus in het gedrang als je tijdens het afslanken te weinig water drinkt. Water drinken levert dus een belangrijke bijdrage aan het verlies van vet of overgewicht. Neem elk uur een groot glas. En dan vooral ijskoud. Omdat je lichaam koud water op lichaamstemperatuur wil brengen kost dit extra calorieën aan verbranding (dus ook verhoging van stofwisseling). Toegevoegd na 2 minuten: http://www.metabolisme.be/gezonde-dranken/afslanken-door-water-te-drinken.html

Niet als je daarnaast niet op je eten let. Om te vermageren moet je minder energie innemen (eten) dan je verbruikt. Het drinken van water kan een hulpmiddel bij het afvallen zijn. Het geeft tijdelijk een vol gevoel en het zorgt voor afdrijving van afvalstoffen uit je lichaam.

Als je (te) veel blijft eten niet. Water helpt wel bij het afvoeren van schadelijke stoffen als je met een dieet aan het afslanken bent.

Nee. Dat heeft niks met vermageren te maken. Vermageren heeft te maken met hetgeen je aan voeding opneemt, en of je daar verstandige keuzes in maakt. Water is altijd goed om te drinken, 2 liter per dag is de norm. In combinatie met een vermageringsdieet is water ook zeer aan te raden.

nee dat is echt een fabeltje,van water drinken val je niet af Je hebt wel sneller een voller gevoel als je voor de maaltijd een glas water drinkt

Ja, uiteindelijk word je wel mager. Een glas per uur komt neer op 5-6 liter per etmaal. Daarmee loop je een hoog risico op watervergiftiging en nierschade. Dat kan uiteindelijk dodelijk zijn.

Als je ervan uitgaat dat je 8 uur slaapt: Normaal glas: 150 cc = 2400 cc per dag Longdrinkglas: 200 cc = 3200 cc per dag. Bij een normaal glas drink je echt niet veel meer dan geadviseerde hoeveelheid (1,5 tot 2,5 liter per dag) Dus bij een longdrinkglas zou je inderdaad meer water binnen krijgen. Dit zul je merken aan de substantie van je ontlasting, je gaat erg makkelijk naar het toilet. Krijgt in ieder geval geen aambeien. Of dit helpt om af te vallen betwijfel ik, dit ligt hoofdzakelijk aan je voeding. Aantal calorieën. Als je 5000 calorieën per dag naar binnen werkt, met daarbij ook nog eens diverse snacks: daarbij 3200 cc water. Denk dat je alleen maar dikker wordt. Water drinken helpt niet om af te vallen, kan wel honger gevoel voorkomen, als je voor de maaltijd drinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100