In welk eenvoudig verkrijgbaar levensmiddel zitten genetisch gemodificeerde grondstoffen ?

Voor een schoolopdracht moet mijn dochter op zoek naar een levensmiddel waarin op de verpakking aangegeven is dat er genetisch gemodificeerde grondstoffen (zoals soya of mais) in zitten. We zoeken ons een slag in de rondte, en vinden wel overal lijsten met waar het in KAN zitten, maar niet het artikel / de artikelen zelf.

Ook een paar uitgebreide strooptochten in de supermarkt hebben nog niets opgeleverd, en ook via rode en zwarte lijsten van Greenpeace enzo heb ik nog niets concreets kunnen vinden. Wel artikelen / voorbeelden, gene concrete merken / pakjes / zakjes / potten waar het dus ook op vermeld is.

Wel weet ik dat het tegenwoordig gebruikt MAG worden in levensmiddelen, maar OF het wordt in de praktijk niet gebruikt (wat ik me niet kan voorstellen) OF ik weet niet hoe het op het pakje staat dat ik het niet kan vinden.

Is hier toevallig iemand die weet in welk levensmiddel (merk, soort, reclame toegestaan) genetisch gemodificeerde ....(naar keus) bevat, zodat ik dat kan kopen en nalezen op de verpakking ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

AH Zaanse Halvarine bevat GM-soja. De vermelding op het etiket is verplicht zodra het eten meer dan 0.9% GM-ingrediënten bevat.

AH euroshopper salad sauce Zaanse Hoeve Halvarine http://www.kcl.ac.uk/medicine/research/divisions/dns/projects/consumerchoice/downloadfiles/Chapter11.pdf Misschien is het hele proefschrift interessant: http://www.kcl.ac.uk/medicine/research/divisions/dns/projects/consumerchoice/downloads.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100