Waarom zijn bananen zo groen in de winkel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat ze nog niet rijp zijn. en langer houdbaar zijn

Ze worden groen geplukt en opgestuurd. Onderweg en in de winkel rijpen ze. Als ze "geel" zouden worden opgestuurd, zijn ze helemaal verrot als ze hier aankomen!

Ze worden nog helmaal niet rijp geplukt en dan vervoerd omdat ze dan langer in de winkel kunnen blijven. En de concementen geen over rijpen banamen hebben. Je kan het zien als de houdbaarheidsdatum vergroten.

Ze worden groen geplukt. Dan Verwerkt, verpakt. En dan op de boot. En worden groen uit de doos gehaald, zodat ze langer houdbaar zijn, dat hele proces van boom tot winkel duurt 19 dagen.

Bananen worden groen geplukt en getransporteerd in koelruimtes. in nederland worden ze vervolgens onder invloer van ethyleen tot rijping overtuigd. Dit is niet alleen voor de houdbaarheid, maar ook om de kwetsbaarheid te reduceren: Onruipe banenen raken veel minder snel beurs. Overigens komt het lange transport als onrijpe banaan en het onrijp plukken de smaak niet ten goede. Als je een keer in de tropen komt, probeer daar eens bananen. Een compleet andere vrucht qua smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100