wat is een substituut voor Lay's chips?

Ik moet voor een opdracht voor school de substituten voor chips analyseren, ik weet niet precies wat dit inhoudt. Zou iemand mij een korte analyse kunnen geven? het gaat dan niet om huismerken chips of bijvoorbeeld Croky, want dat zijn concurrenten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een substituut is een vervangend goed voor iets. In het geval van chips zouden dat dus pinda's of andere nootjes, zoutjes zoals wokkels of kaaskoekjes en dergelijke kunnen zijn. Ook Pringles voldoen hieraan, omdat die niet van pure aardappelschijfjes, maar van aardappelvlokken worden gemaakt.

Het gaat om iets anders dat je kunt geven ipv chips. Wij thuis gebruiken vaak kroepoek ipv chips. Je zou echter ook kunnen denken aan de groentechips, die in meerdere winkels tegenwoordig te koop zijn.

Een substituut, substitutiegoed of vervangingsmiddel is in de economie een product dat als gedeeltelijke of volledige vervanger kan dienen voor een ander product vanuit het oogpunt van de afnemer, bijvoorbeeld de consument. Een kop koffie kan door sommige consumenten bijvoorbeeld gezien worden als een substituut van een kop thee, daar deze hetzelfde vullende effect heeft. http://nl.wikipedia.org/wiki/Substitutiegoed Een substituut-product is een product dat niet hetzelfde is als het jouwe, maar wel in dezelfde behoefte voorziet. Een substituut-product voor brood is bijvoorbeeld de ontbijtdrank. Waarom eten mensen lay's chips. Omdat die goedkoper zijn dan de andere merken? Dan zoek je iets wat niet duurder is, maar wel hetzelfde snack-gevoel geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100