kan je water wat is opgewarmd door een electrische boiler wel drinken?

warm water van een geiser schijnt niet gezond te zijn..

Toegevoegd na 13 minuten:
Het gaat om een mini-boiler onder het aanrecht..

Toegevoegd na 16 minuten:
mijn idee was om het warme water aan de kook te brengen voor b.v. thee zodat het niet meer in de waterkoker hoeft..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een boiler en een geiser zijn 2 verschillende apparaten . In een boiler kan hetzelfde water soms uren verblijven en voortdurend verhit worden. Uit een geiser komt het water rechtstreeks uit de waterleiding en dat wordt door verwarmde buisjes geleid en is dus vers. Water uit de boiler kan dus min of meer "dood" water zijn, maar is wel te drinken. Toegevoegd na 22 minuten: Na jouw toevoeging; Dat is wat ik altijd doe, ik tap heet water uit de aanrechtboiler en verhit het in de waterkoker en zet er dan mijn thee van. Aangezien zo'n boiler een redelijk hoge doorstroomsnelheid heeft, kan dat m.i. geen kwaad en zit er ook geen verschil in smaak.

Dat kun je drinken hoor, wel eerst af laten koelen, of je moet warm water lekker vinden.

Uit informatie van het waterbedrijf wordt aangegeven dat verwarmd drinkwater een andere kwaliteit krijgt wanneer het eenmaal door een boiler of geiser heeft gestroomd. In warm water kunnen metalen beter oplossen dan in koud water. Daardoor bestaat de kans dat de normen voor bijvoorbeeld koper, lood of zink worden overschreden. De gegarandeerde kwaliteit van koud leidingwater geldt daarom niet voor verwarmd leidingwater. Daarom raadt het waterbedrijf om die reden het drinken van verwarmd leidingwater af.

Je praat over een boiler en over een geiser, twee verschillende dingen. Een geiser verwarmt het water terwijl het erdoor loopt; een boiler verwarmt een hoeveelheid water en slaat dit op. Als er warm water uitgaat, komt er weer koud water bij, dat dan weer wordt opgewarmd. Water dat uit een geiser komt is gewoon vers water dat verwarmd wordt, dus is gewoon te drinken. Bij water uit een boiler ligt het m.i. anders. Dit water kan al heel lang in de boiler staan; het kan afgekoeld zijn tot een kritische temperatuur mbt legionella etc. Een boiler heeft ook dode hoeken waarin water erg lang kan blijven zonder ververst te worden. Maw ik zou het niet drinken.

Als het gaat om het maken van thee dan is het echt af te raden om dat te maken van warm kraanwater. Je proeft dat namelijk echt, het smaakt gewoon niet lekker. Er zit dan een rare overheersende bijsmaak aan. Gewoon koud kraanwater in de waterkoker (of fluitketel) doen.

Tegenwoordig wordt voor het aanmaken van babyvoeding gezegd dat je dit kunt doen met warm water uit de kraan. Dit water komt vaak vanuit een boiler. Je zou kunnen zeggen dat je het dan ook als volwassene gerust kan drinken. Zelf heb ik echter ernstige twijfels over het aanmaken van babyvoeding met warm water om redenen die hierboven in de antwoorden genoemd zijn (ontwikkeling van bacteriën en metaaldeeltjes in het water). Ik heb zelf altijd geleerd: geen warm water uit de kraan of douche drinken. Bedenk eens voor jezelf of je water zou drinken wat een dag (of langer) in een afgesloten pot op de verwarming heeft gestaan. Volgens mij is dat vergelijkbaar met het water uit een boiler.

Water vanuit de geiser loopt met leidingen vaak door een deel van je huis. Een boiler heeft directe aansluiting op je kraan. Toch komen er metaaldeeltjes vrij en stromen mee met het water. Volgens mij is het warm maken van babyvoeding het plaatsen van een glazen potje in een heet voetenbadje. Zo heb je geen warmer nodig. Er zijn tegenwoordig speciale mini heetwater tanks te koop, Quooker is daar een voorbeeld van. Daar kan je wel direct een theezakje in hangen. Wel duur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100