Hoe kunnen de bacteriën van Yakult goed voor je zijn, als er in je maag maagzuur zit die alle bacteriën dood maakt?

met bio leerde ik dat het maagzuur een verteringssap is dat bacterien doodmaakt. maar hoe komen die yakult bacterien dan bij je darmen als bacterien in je maag worden dood gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maagzuur doodt niet alle bacterien en het maagzuur van de mens is lang niet zo sterk als van dieren. Daarom kunnen roofdieren rauw vlees eten zonder ziek te worden en mensen niet. dus zo sterk is het maagzuur van de mens niet. En we kunnen best overleven zonder een flesje Yakult. Het is een marketingtruukje.

Nergens is nog bewezen dat de bacterien van Yakult goed voor je zijn. De fabrikant roept het (hier in Nederland) al jaren. In Japan wordt het al decennia geroepen, maar tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen onafhankelijk onderzoek geweest die de beweringen van de fabrikant staven. Maar tja het moet verkocht worden, evenals al die supradyn en centrum pilletjes, waarvan ook nooit is aangetoond dat ze daadwerkelijk helpen.

Bacteriën in gewone voedingsmiddelen, zoals kaas en yoghurt, overleven het maagzuur inderdaad niet. De Lactobacillus casei Shirota bacteriën in Yakult overleven het maagzuur wel. Die zijn zo gecultiveerd dat zij bestand zijn tegen maagzuur. Het is wetenschappelijk bewezen, onder andere door TNO, dat de Lactobacillus casei Shirota bacteriën levend in de darmen aankomen Verder heeft het wetenschappelijk dossier van Yakult in november 2006 de Gedragscode van het Voedingscentrum met succes doorlopen. De Gedragscode Wetenschappelijke onderbouwing Gezondheidseffecten voor Gezondheidsclaims voor eet- en drinkwaren is een initiatief van het Voedingscentrum. De Gedragscode is opgesteld in overleg met het bedrijfsleven, consumentenorganisaties, voorlichtingsinstanties, de wetenschap en overheid. Producenten kunnen voorheen hun gezondheidsclaim hier vrijwillig laten toetsen door een panel van onafhankelijke wetenschappers. Het panel van wetenschappers heeft in november 2006 op basis van het dossier, de claims van Yakult met succes goedgekeurd. Groeten, Ir. L. Franke - Voedingswetenschapper & diëtist Yakult Nederland

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100