Ik vind dat de laatste jaren,de groente en fruit,maar ook vlees,lang niet meer de smaak en aroma hebben als vroeger.Hoe kan zoiets??

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat boeren en telers steeds meer stoffen in hun groente doen zodat het sneller groeit of dat er meer groeit. Probeer anders eens biologische groenten.

Doordat de consument wat groente en fruit betreft het hele jaar door keus wil hebben, en niet alleen meer seizoensgroenten en fruit. Daardoor wordt alles veel te veel doorgeteeld waardoor er haast geen smaak meer aanzit. Het viel mij afgelopen week nog op met mandarijntjes, die rond sinterklaastijd ook echt weer naar mandarijntjes smaken.

Het kan zijn zoals mijn voorganger zegt. Een andere mogelijkheid is dat je herinnering je parten speelt. In je herinnering was de zomer zomerser, en het eten lekkerder. En het schoolplein groter, en Swiebertje spannender dan wanneer je het met nu vergelijkt

Omdat de smaak veranderd met het ouder worden. De voorkeur blijft gelijk, maar het vermogen om te proeven wordt minder. Stephanie Kremer heeft er een mooi proefschrift over geschreven (zie link voor het hele boekje in PDF) Met dank aan Utrecht Toegevoegd na 1 minuut: http://edepot.wur.nl/30015

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verandert-s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100