Waar smaken vijgen naar? Ik wil ze graag eten, maar als ik het toch vies vind is het zonde van me geld.

Dit is een serieuse vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het smaakt naar hele grote rozijnen met kleine eetbare pitjes erin. Als je rozijnen lust, vind je vijgen vast ook lekker!

ik ken alleen die gedroogde vijgen ze zijn mierzoet en ik ben er niet echt weg van maar ja ik weet niet of ik ze op de goeie manier gegeten heb

het hangt er vanaf of je ze geconfijt (geconserveerd in suiker) eet of rauw, of misschien wel in jam. over het algemeen hebben ze een vrij droge, zoete smaak.

Ze zijn lekker zoet maar ik vindt ze zelf helemaal niet naar rozijnen smaken maar jah. En die kleine pittjes in de vijgen die heel heel heel erg lekker. En vijgen zijn niet zo duur en zeker waard om ze te kopen.

Dan koop je er een om te proeven, daar kijken ze je helemaal niet gek om aan hoor. Ze lagen hier op de markt per stuk geprijsd, iets van 25 cent ofzo.Of ga bij een turkse winkel langs, die hebben ze ook. De hele verse kun je met schil en al opeten, als ze wat ouder zijn, kun je beter de schil eraf halen, of leeglepelen. Succes met je experiment. Toegevoegd na 57 seconden: maar ik kan eigenlijk niet echt zeggen waar ze naar smaken, maar ik vind ze lekker

Niemand kan een ander uitleggen hoe iets smaakt. Dat moet je zelf ondervinden. Ik kan wel zeggen: zoet en met pitjes. Dan denk jij misschien aan druiven. En dat is het totaal niet. En dan denk ik aan gedroogde vijgen. Maar je kunt ze ook vers eten. Met of zonder schil. Vijgen hebben een dun leerachtige schil. Afhankelijk van het soort is de schil groen-geel of blauw-violet. Het vruchtvlees is vlezig, wit –roze of donkerrood van kleur en bevat veel eetbare pitjes. Vijgen hebben een erg zoete smaak. Sommigen zeggen: als rozijnen. Maar dat vind ik dan weer niet. Vijgen zijn zoet en aromatisch. Maar heel anders aromatisch dan rozijnen of krengen. Heel verse vijgen kun je mét schil opeten. Kijk eens op de markt of er niet een Turkse kraam is, of ga naar een Turkse winkel. Meestal mag je daar wel proeven!

ik vind ze heerlijk er sappig en zoet vooral de verse vijg Koop er 1 om te proberen

Verse vijgen smaken fris zoet en aromatisch. Bij gedroogde vijgen overheerst de suikersmaak. Ze zijn echt mierzoet.

Mijn buren hebben 2 vijgenbomen waarvan ik er meestal wel een paar meekrijg. Ik vind ze lekker, ze smaken een beetje naar watermeloen, alleen zijn ze droger. Gewoon een keer proberen, smaak is voor iedereen anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100