Is biologisch eten gezonder dan niet-biologisch? En is het ook milieuvriendelijker?

Thuis eten we zoveel mogelijk biologisch om bestrijdingsmiddelen en pesticiden te vermijden. Ook zitten er in biologisch voedsel geen schadelijke E-nummers, en dat is mij ook wat waard! Maar is deze vorm van voedselproductie nou beter voor het milieu? Ik hoor steeds vaker verhalen dat het niets uitmaakt. Dat het gezonder is geloof ik wel, of zijn er mensen die het tegendeel beweren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het eten van biologische voeding is inderdaad gezonder. Of het milieutechnisch beter is worden grote vraagtekens bijgezet. Om voor iedereen biologisch verantwoorde voeding op de tafel te krijgen is veel meer ruimte nodig, dit gaat dan ten kosten van de natuur die er nog is. Dit is dan ook meteen het grote struikelblok.

Ja da's gezonder, al hebben we daar in NL niet zo heel veel van te vrezen: tenminste de gemiddelde levensduur stijgt met zo'n 3 jaar per decade. En zeker milieuvriendelijker - da's veel zekerder dan het eerste punt. Mensen die zeggen dat het niets uitmaakt, hebben er of geen verstand van of het interesseert ze niks dat 't (leef)milieu naar de kloten gaat en denken teveel aan hun beurs i.p.v. aan de medemens.

Voor je gezondheid maakt het veel meer uit wat je eet dan hoe het gemaakt is. Een krop sla uit de bio-industrie is gezonder dan vette biologische slagroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100