Is cruesli gezond?

is het beter dan een boterham?

Toegevoegd na 4 minuten:
dus wat is een gezondere snack? Een boterham of cruesli met yoghurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier is geen goed antwoord op te geven omdat "gezegd" ook maar relatief is. Wel is het zo dat in brood vezels zitten die goed zijn voor je darmen, die activeren de stoelgang. Cruesli is muesli aan elkaar geplakt met suiker dus muesli lijkt me sowieso gezonder Toegevoegd na 1 minuut: Gezegd = gezond Toegevoegd na 6 minuten: Ik zou altijd gaan voor een boterham, mits je m niet volsmeert met jam, chocopasta etc.

Iedere ochtend een bakje yoghurt met cruesli, is volgens mij veel gezonder dan brood. In cruesli zitten granen, vruchten, noten en vaak ook honing. je hoort steeds vaker dat brood als ontbijt, minder gezond is dan de meeste mensen denken. Veel mensen( kinderen) krijgen na een broodontbijt buikpijn. Gaan ze over op yoghurt met muesli of cruesli, dan zijn de klachten over.

Een goeie indicatie of iets gezond is, kun je beoordelen op bijvoorbeeld de volgende ingrediënten: Vetgehalte ( totaal en alleen verzadigd vet) vezels suikers zout Vet: 3-20 g Verzadigd vet: 1.5 -5 g Suikers: 5 – 12.5 g zout: 0.3 – 1.5 g Vezels > 3 g Op basis van gram per 100 gram

Nee, de hoeveelheid vezels in de cruesli is wel in orde, echter de Consumentenbond testte ontbijtproducten zoals cruesli. De cruesli's bevatten zoveel verzadigd vet dat geen enkel product onder de norm van het Voedingscentrum blijft. Ook barst de krokante muesli van de suiker. Van 'nature' zit er tot 7 procent suiker in, fabrikanten vullen dat aan tot wel 20 procent. Geen enkel ontbijtproduct kan de ouderwetse volkorenboterham vervangen, aldus de bond.

Bronnen:
http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2008/06...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100