Is een broodje kebab gezond?

Zonder saus

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zit een broodje kebab zonder saus: 550 kcal, eiwit: 25 gram, koolhydraten: 54 gram, vet: 26 gram, alcohol: 0.00 gram. 26 gram vet is aan de hoge kant. Het is ook een caloriebom met 550 Kcal.

Nee, er zitten veel koolhydraten in, veel calorieen en weinig voedingsstoffen.

Valt best mee! Kalfsvlees is erg mager en bevat geen koolhydraten. Bovendien doen ze altijd allerlei groenten in het broodje! Natuurlijk bevat het brood koolhydraten, maar dat zit ook in je normale boterham.

De vraag is ook te moeilijk om te antwoorden. Je moet ook rekening houden met wat je nog meer eet. Stel je eet het broodje als avondmaaltijd. (550 Kcal). Dan valt het best mee. Zeker indien je over de dag onder de 2000 (vrouw) of 2500 (man) blijft.

Van een voedingsmiddel is het moeilijk te bepalen of het gezond is of niet, zonder het totale voedingspatroon te kennen. Over het algemeen kun je echter wel stellen dat een overmaat aan witbrood en suikers niet gezond zijn omdat juist de grondstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven er zijn uitgefilterd. De eiwitten van het vlees zijn zeker niet slecht en de natuurlijke vetten van het vlees ook niet. Als er geen transvetten zijn gebruikt bij de bereiding hoef je zelfs niet bang te zijn voor een beetje vet. Dat heb je zelfs nodig voor je gezondheid. Sauzen zijn vaak vergeven van de suikers, die een veel groter probleem zijn voor je gezondheid dan het vet, mits niet kunstmatig gehard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100