Eieren bewaar je gewoon buiten de koelkast, waarom zit er toch in elke koelkast een eierrekje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eieren hoef je niet in de koelkast te bewaren. Bij kamertemperatuur blijven ze ca. 2 weken goed, in de koelkast ongeveer 5 weken. Bron: Marie Jose

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/eieren-bewa...

Omdat ze in de koelkast horen.

eieren liggen in de supermarkt niet in de koeling omdat daar de temperatuur lager is dan een huiskamertemperatuur om zo de producten langer houdbaar te houden. Thuis bederven de eieren dus sneller buiten de koelkast. Je kan ze dus wel buiten de koelkast bewaren maar beter voor de houdbaarheid is in de koelkast. meestal staat ook op de doos, gekoeld bewaren.

Een vriend mij heeft 40000 legkippen,opbatterijen dus in kooitjes. de eieren worden een keer per week opgehaald,dus de eerste eieren zijn dan al een week oud,als ze naar de eiergroothandel gaan. daar worden ze gesorteerd,en over diverse winkels en supermarkten verdeeld.daar gaat ook 2 a 3 dagen overheen. deze winkels hebben ook een voorraad,en voor het laatste doosje verkocht is ,koop je dus een ei dat 3 weken oud is. ze worden in die tussentijd niet echt in de koeling bewaard. vroeger werdt een ei ook niet in de koelkast bewaard,maar op een plek die niet zo warm was ,een kelder of bijkeuken. en een rekje in de koelkast ,kan geen kwaad mooi opgeborgen als de deur dicht zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100