Hoe lang kan ik pasteitjes bewaren?

Het gaat alleen om de broodjes, het zijn van die voorverpakte pasteitjes waar je ragout in kunt doen van de supermarkt. Ze zijn verpakt in plastic en ongeopend. De houdbaarheidsdatum ontbreekt, ik heb ze nu ongeveer 9 maanden denk ik. Graag geen antwoorden zoals 'als ze er nog goed uitzien' of 'als ze niet weglopen etc.'. Ik wil de houdbaarheidsduur van dit soort producten weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze zijn rond de 5dagen houdbaar.

Dit kun je nooit weten , ik werk in een supermarkt en in het magazijn liggen heel veel producten al heel lang. 9 maanden is al best lang, ik denk dat ze over datum zijn.

Zolang je (nog) geen schimmel ziet is er niks aan de hand. Hoogstens kan de smaak wat achteruit gaan. Dit soort dingen worden helemaal luchtdicht verpakt, dus kunnen heel lang bewaard worden en zijn zelfs nog te eten nadat de houdbaarheidsdatum verlopen is.

9 maanden is wel erg lang, hoor!! Zelfs beschuit en knäckebrod, waar heel weinig vet in zit, zijn niet zo lang te bewaren. Pasteibakjes zijn gemaakt van bladerdeeg, en dus van (room)boter, en die wordt ranzig. Ik zou ze maar me een zwaai de vuilinisbak in doen, en niet die lekkere vulling in ranzige bakjes stoppen. Die 2 euro zou ik dan maar spenderen, en nieuwe bakjes halen. Piep ze sowieso even op in de oven ( 5 min bij 150 graden), of, als je geen oven hebt, even bovenop de broodrooster (wel vaak wentelen, anders worden ze zwart op één plek!!) Ze zijn dan heerlijk knapperig, en smelten in je mond. Eet smakelijk : ik maak zelf het liefste een lobbige tomatensaus met champignons en verse peterselie - yum!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100