wat dronk de mens voor dat het vuur is uitgevonden?

voor dat het vuur is ontstaan kon men water nog niet koken om bacteriën uit het water te krijgen maar wat dronk men dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Water en vocht uit vruchten! In die tijd was de mens bestand tegen de bacterien in het water, er was namelijk nog geen milieuvervuiling. Net als de wilde dieren nu, dronk de mens toen ook uit de tap van moeder natuur

Water, alleen was het dan niet schoon.

Water met bacterien uit bron of stroom. Zelfs toen er vuur was, werd de link nog niet gelegd met ziektes en vervuild water.

toen dronk met inderdaad water uit natuur en kreeg ook een deel van water binnen via bessen en dergelijke de mens was er hoogst waarschijnlijk een stuk beter tegen de bacteriën en ziektes bestand in het water dan wij nu zijn. Echter wordt vuur wel gezien als een van de belangrijkste redenen voor de versnelde evolutie van de mens. Niet alleen hadden ze opeens minder te maken met alle ziektes in het water en voedsel (rauw vlees--> gebakken vlees) ook is gekookt vlees veel makkelijker verteren. (stukje extra info voor de geïnteresseerde)

Bronnen:
http://evolutie-creationisme-media.blogspo...

Koelhelder water, aangezien er nog geen milieuverontreiniging was.

gewoon water, uit beekjes die uit de bergen komen. die zijn meestal redelijk schoon. en mischien ook wel melk. maar volgens mij is vuur al heel snel uitgevonden. alleen moesten ze er toen wat meer moeite voor doen.

Het water dat uit beken en rivieren kwam was nog niet verontreinigd en dus goed te drinken. Toen de mensen vee gingen houden, zullen ze ook wel melk gedronken hebben.

Nog een interessante aanvulling op andere antwoorden: Er was ook een tijd (in de Middeleeuwen) dat bier gezonder was dan water. Zie dit stukje van wikipedia: Voor het gewone volk was bier in de middeleeuwen de gebruikelijke drank. Het was veiliger dan water, omdat het water in de steden vaak vervuild was, terwijl bier bij de bereiding gekookt en gefilterd werd. Bovendien was bier voedzaam: het bevatte graan en de gist was rijk aan vitamine B en andere nodige stoffen. De bierconsumptie was in de middeleeuwen dan ook zeer hoog: in de Lage Landen dronk men zo'n 300 liter bier per jaar. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het bier vrij weinig alcohol bevatte.[

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100