Is het ongezond om knakworsten met blik en al op te warmen?

Ik heb altijd de gewoonte om knakworsten met blik en al op een gasbrandertje te zetten als ik aan het kamperen ben (dat scheelt weer een pannetje afwassen). Met soep doe ik het trouwens ook.

Nou heb ik wel eens gehoord dat dit slecht voor je zou kunnen zijn omdat tijdens het verwarmen iets uit het blikje in de soep/knakworst zou komen. Weet iemand of dit waar is (en zoja wat er dan precies uit het blik in je eten terecht komt?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen zorgen, hier is niets mis mee. Of het blik nu aan de binnenkant gecoat is met een kunststof laag (vooral voor zure voedingsmiddelen) of tin, het kan tegen de warmte. Dat moet ook wel, voedsel in blik wordt door middel van hitte (in stoomketels) gesteriliseerd als het al *in* het blik zit. In vergelijking met de sterilisatie, stelt jouw gasbrandertje waarmee je het eten hoogstens nét aan de kook brengt niets voor. De laag aan de binnenkant kan daar prima tegen, en je krijgt er niets raars van binnen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eten_uit_blik

Nee, dat is niet gevaarlijk. Het blikje is gemaakt van staal en een dun laagje tin aan de binnenzijde. Door het vocht in het blikje komt de temperatuur niet in de buurt van een kritische grens van de materialen. Zelfs al je het zou laten koken, maar je weet waarschijnlijk wel hoe je knakworsten er dan uitzien ;) Toegevoegd na 31 minuten: BTW: Ik doe het al zo mijn hele leven, en ik voel me prima :)

In veel blikjes zit een laklaagje wat toch resten achter kan laten bij verwarming van het blikje wat WEL ongezond is.

Nee hoor, zijn allemaal broodje aap verhalen. Je kan het blikje ook voor de volgnede ochtend bewaren om daar je water voor koffie of thee in te koken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100