Plakjes komkommer (plakjes wel vers snijden) met kruiden, bijvoorbeeld Harissa (jammie), eventueel dippen in chilisaus. Ja, ik vind het ook lekkerder met chips, maar dit is beduidend gezonder.
Eieren, die je ruim van tevoren (daaagen) hard kunt koken en met wat boter en mayo (slank)en een lepeltje mix voor dipsaus kunt omtoveren in een gevuld eitje.
Wat ik vroeger altijd kocht in Duitsland maar nu ook sinds heel kort (althans hier) bij de Aldi ligt : toast-it snacks. Een soort gekke plakken met het uiterlijk van een platte, brede kaassouffle met een vleesvulling (al betwijfel ik of er echt een beest voor gestorven is) die je bewaart in de vriezer en opwarmt in...de broodrooster ! Best lekker voor de lekkere trek, maar ook weer niet ZO lekker dat je er vier achter mekaar van wegwerkt. Voor mij de ideale snack ; ik pak ze pas als ik écht wat MOETsnaaien, maar kan het wel even uitstellen.
Mijn favoriet : bladerdeeg of hartige-taartdeeg (iets minder lekker maar vetloos) : een kroket in een plakje rollen en in de oven (ca. 15-20 minuten) gaar laten worden ; heerlijk ragoutbroodje.
En mijn dochters favoriet ; frikandellen uit het tosti-ijzer.