Welk stuk fruit is het meest ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fruit is niet ongezond. Echter fruit bevat wel calorieën. Een mens heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig. Gemiddeld voor een volwassen man is dat 2500 kcal en voor een vrouw 2000. Als je door enorm veel fruit te eten, veel te veel calorieën binnenkrijgt, zou je kunnen zeggen dat veel fruit eten ongezond wordt. Een overzicht van fruit met de meeste calorieën: 1. Avocado170 kcal 2. Mango105 kcal 3. Ananas100 kcal 4. Kersen105 kcal 5. Banaan90 kcal 6. Druiven80 kcal 7. Peer60 kcal 8. Appel60 kcal 9. Sinaasappel55 kcal 10. Watermeloen55 kcal

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/...

Fruit is ongezond als je er teveel van eet op een dag. Ook kan fruit allergische reacties tot aanleiding geven bij sommige personen. Dit kan o.a. met appel, kiwi, banaan, nectarine, abrikoos, kersen en peer. Maar bovenal blijft fruit super gezond. Je moet fruit heel goed wassen als hij met schil en al opgegeten wordt.

Fruit bevat veel suikers. Als je er matig van eet past fruit in een gezond voedingspatroon. Het is meer de vorm waarin je fruit naar binnen werkt die het minder of meer ongezond maakt. Met vruchtensap of vruchten op sap krijg je ongelofelijk veel suiker binnen waarbij het fructosegehalte van sommige soorten fruit, zoals druiven, ook nog eens erg hoog is. Van alle voedingsstoffen wordt fructose het makkelijkst in lichaamsvet omgezet. Ik zou dus zeggen dat je van fruit als druiven beter niet al te veel moet eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100