Is het eten van rauwe taugé gevaarlijk?
Taugé blijkt nu vrijwel zeker de oorzaak te zijn van de EHEC-besmetting. In de Duitse kranten staat dat al heel lang wordt afgeraden om dat spul rauw te eten. In het bijzonder voor risicogroepen, maar eigenlijk voor iedereen.
"Allerdings sind Sprossen auch immer wieder Grund für lebensmittelbedingte Infektionen, weshalb Gesundheitsbehörden seit langem vor rohem Verzehr warnen. Vor allem bestimmte Risikogruppen - dazu gehören Kinder, Senioren, Schwangere und geschwächte Menschen - sollen Keimlinge nicht roh essen."
Klopt het dat je dit eigenlijk helemaal nooit rauw moet eten?
Toegevoegd na 1 minuut:
Hier het hele artikel, is wel in het Duits:
http://www.n24.de/news/newsitem_6950750.html
Ach, ik maakte me er niet zo druk om. Het is in het nieuws een dikke hysterie geworden, terwijl er per dag meer mensen overlijden aan de griep.
ben geneigd te zeggen dat het me onwaarschijnlijk lijkt,
dat het gevaarlijk is.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.