Mag je nasi wat je vandaag gemaakt en gegeten hebt, in de koelkast doen en morgen nogmaals opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, geen enkel probleem! Lekker morgen nog met een gebakken eitje erover. jummie!

Ja dat kan. Met dit weer zou ik het wel snel laten afkoelen door de schaal eerst in koud water te zetten. Dan afdekken en de koeling in.

Ja natuurlijk, waarom niet? Overmorgen kan ook prima hoor! Als je de nasi goed hebt laten afkoelen voordat je het in de koelkast deed, is er geen enkel probleem. Integendeel: Zelfgemaakte nasi is de volgende dag meestal nog lekkerder, omdat de kruiden nog langer in het gerecht hebben kunnen trekken.

ja hoor. je kunt het ook in de diepvries zetten en volgende week eten!!

Volgens horeca richtlijn moet het binnen 2 uur tot onder de 7 graden zijn afgekoeld. Men heeft in professionele keukens hier speciale apparatuur voor. Dan mag het in de koeling en is dan officieel nog 2 dagen houdbaar. Echter voor huis en tuin gebruik hoef je niet zo streng aan de regels te houden.

ik heb zaterdag nog de nasi gegeten die ik vrijdag had gemaakt en laten afkoelen en toen de koelkast in. Smaakte prima en heb het overleeft.

Als je hygiënisch gewerkt hebt tijdens het bereiden, de nasi snel afkoelt en je koelkast is ook schoon, dan kun je die nasi morgen prima opbakken of anderszins opwarmen.

Nasi goreng was oorspronkelijk een ontbijtgerecht, gemaakt door de rijst die van de vorige dag was overgebleven op te bakken met het nodige aan toevoegingen. De smaak gaat er alleen maar op vooruit. Het is een fabel dat voedsel geen tweede keer ingevroren of gekoeld mag worden. Als je snel werkt en afgekoeld voedsel niet te lang buiten de koeling bewaart kun je het een aantal dagen goed houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100