Hoe lang is een ei, vers van de kip, houdbaar?

Ik heb op internet gezocht, maar er staan veel verschillende antwoorden. En hoe kun je een vers ei het best bewaren? In de koelkast of daarbuiten, of anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tot ong een 4-tal weken houdbaar. Eieren bewaar je het beste koel en beschermd tegen licht en vocht. Aangezien niet veel huizen meer kelders of andere koele ruimten bezitten, is de koelkast de beste plaats. Belangrijkste reden hiervoor is dat eventueel aanwezige salmonellabacteriën zich niet vermenigvuldigen. In de kartonnen doos waarin je ze koopt zijn ze ook nog beschermd tegen licht en vocht. Leg eieren niet te dicht bij andere producten die een sterke geur afgeven, zoals b.v. vis. De schil van een ei is poreus en ze nemen snel geuren op waardoor de smaak wordt aangetast. Hoe lang kan je eieren bewaren? Op de doos van de eieren die je in de supermarkt koopt staat een THT (tenminste houdbaar tot) datum. Deze datum is 28 dagen later dan de dag dat de eieren gelegd zijn. Een ei is trouwens pas op zijn best na een kleine week. Als het te vers is is het maar moeilijk te pellen. Om eieren rauw te gebruiken kunnen ze wel beter zo vers mogelijk zijn.

Je kunt het gewoon in een donkere kast bewaren dan is die nog zeker tot 3/4 weken goed.

In de koelkast het langst. Het ei mag niet bevriezen want dan knapt het . Ook geen drama , dan moet je het in de koekepan laten ontdooien en dan bakken .

Eieren Je kunt eieren tot vier weken na aankoop bewaren. Twijfel je over de versheid? Laat dan een ei voorzichtig in een pan met koud water met zout zakken. Een oud ei drijft of komt naar boven. Gekookte eieren kun je 3 dagen bewaren in een bakje water, wel meteen pellen na het koken.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/eten...

28 dagen blijft een vers gelegd kippenei goed. Niet bewaren in de frigo. Gewoon in eierdoosje in de kast

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100