Waarom wordt aangeraden om afbakbroodjes vóór het bakken met water te besprenkelen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het vocht zorgt er voor dat de broodjes niet droog worden in de oven.

Dan ontstaat er een glanzend en knapperig korstje. Maar da moet je alleen doen als het brood echt heel droog aanvoelt. De meeste afbakbroodjes zijn redelijk vochtig als je ze uit de verpakking haalt.

Anders worden ze zo hard in de oven.

Jaaaa daar worden ze heeeerlijk knapperig van, door het vocht wat op wordt genomen door het broodje, wordt het in eerste instantie wat zachter. Zodra de hitte van de oven erbij komt, verdampt het water als uh ja sneeuw voor de zon zeg maar, en blijft de knapperigheid over. Als je van turks brood houdt, deze ook iets besprenkelen met water, en even in een hete pan zonder boter....wordt ie heerlijk knapperig van.

Wat nog beter werkt is een schaaltje met water in de oven bij het brood zetten. Dan krijg je een lekkere korst en heerlijk "vers" brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100