Is rietsuiker gezonder dan witte suiker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel mensen denken dat rietsuiker beter voor je is, omdat deze minder geraffineerd (gezuiverd in de fabriek) zou zijn. Rietsuiker is echter meestal net zo wit als bietsuiker en de voedingswaarde van beide is hetzelfde. De geraffineerde suiker rooft als het ware de vitamines en mineralen uit je lichaam. Om dat te voorkomen kun je dus beter ongeraffineerde suiker eten (zoals Sucanat). Er bestaat ook rietsuiker die niet helemaal geraffineerd is, dan heet het ruwe rietsuiker.

Bronnen:
http://chocolademelk.blogspot.com/2008/11/...

Nee, maakt echt niks uit. Het voornaamste verschil is dat rietsuiker iets vochtiger is, en wat donkerder van kleur, maar het is beide 100 % suiker zonder toegevoegde vezels of vitaminen of wat dan ook. Rietsuiker heeft alleen een wat 'gezonder' imago doordat het ook in biologische en 'mensvriendelijke' variaties te krijgen is. De meerwaarde darvan is discutabel, want suikkerriet groeit niet in Nederland en moet dus altijd uit derdewereldlanden geimporteerd worden. Dan kan het bijvoorbeeld wel fair trade zijn, maar moet wel met het vliegtuig oid hierheen komen, wat weer uitgesproken slecht is voor het milieu, waardoor de 'bewust consumeren'- waarde weer nihil is, of zelfs negatief. En voor de gaatjes in je tanden maakt het al helemaal niet uit.

Bronnen:
http://www.suikerinfo.nl/nl/faq/faq.php?id=98

echte rietsuiker is niet geraffineerd en dus gezonder maar wat je in de supermarkt koopt is gewoon witte geraffineerde suiker met karamel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100