Zijn salades altijd gezond?

Ik eet veel salades dus ik ben niewsgierig of ik daardoor gezond eet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is niet gezond !! Groene groenten bevatten nitraat die in het lichaam tot het giftige nitriet worden omgezet. Het advies: niet meer dan 1 x per week groene groenten.

Ligt eraan wat je er allemaal in doet... Ik wil wel een aantal kruiden opnoemen, waarvan je echt dood gaat hoor...

Het hangt er een beetje vanaf wat je "salade" noemt - als het alleen maar sla is, is het te eenzijdig. Maar als je er ook bijv. eieren, mais, peulvruchten, of, als je niet, zoals ik, vegetarisch bent, kip of tonijn of zo doorheen doet, wordt het wél een volledige maaltijd. Kijk voor tips bijv. in de Allerhande en zulke tijdschriften die bij de supermarkten liggen - die staan nu vól met maaltijdsalades !!!

Ligt eraan wat er in de salade zit. Als je een salade hebt met tomaat, komkommer en sla is dat wel gezond. Heb je een salade met Bacon, kaasblokjes, en een saus op basis van mayonaise, dan is het minder gezond.

Gewoon doen, ook met slaap, gewoon doen, als er een behoefte is, voldoe die maar... Je lichaam is erg slim in te verkrijgen wat het werkelijk wil hebben en als er een zin in salades is, voldoe dat dan maar, ertegen vechten is geen optie... En als je ertegen gaat vechten, tegen de salade-drang, wie gaat er dan winnen? Lekker doen, en niet meer denken of het slecht/goed is... Maar misschien is het wel slaapverwekkend... :-))

In principe is salade gezond, maar ook voor salades geldt: eet gevarieerd. Als je salade alleen maar bestaat uit sla, bestaat de kans dat je wat teveel nitraat binnen krijgt. Nitraat is op zichzelf niet schadelijk: alleen bij zeer grote hoeveelheden. Maar nitraat kan worden omgezet in nitriet. Dat gebeurt onder andere tijdens de spijsvertering. . Nitriet kan weer veranderen in nitrosamines. Dat gebeurt onder andere wanneer het in aanraking komt met eiwitten uit vis, schaal- of schelpdieren. Nitrosamineskunnen kankerverwekkend zijn. Als je salade bestaat uit een klein beetje sla en daarbij andere gezonde ingrediënten is dat prima. En niet te vaak combineren met vis, schaal- en schelpdieren. Zelf ik ook bij praktisch elke maaltijd een salade.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/157325/artikel/Lieve...

Het ligt er maar net aan wat je onder salades verstaat. ‘Hoe kleurrijker de salade, des te gezonder’ is het motto. Het gezondheidsgehalte van een salade hangt niet alleen af van de bestanddelen, maar ook van hygiëne en versheid. De datum waarop groente wordt genuttigd nadat het is geoogst is van belang wat betreft de heilzame werking op het lichaam. Door de invloed van licht en warmte verliest groente na het plukken steeds meer vitamine B, vitamine C en andere voedingsstoffen. Door de groente zo snel mogelijk na de verpakkingsdatum te consumeren, gaan er zo min mogelijk nuttige voedingsstoffen verloren.

Bronnen:
http://www.gezonderafvallen.nl/page/660/sa...

Al jaren hebben wij als rauwkost: rode, gele, en groene paprika, komkommer, courgette, tomaat, wortel en wat sla. Dit eten wij gemiddeld vier keer per week. Wij zijn vegetariër, dus van het volgende hebben we geen last: Nitraat, omgezet in nitriet, kan door een reactie met eiwitten uit vis of schaaldieren schadelijke nitrosamines vormen. Deze stoffen zijn schadelijk voor het lichaam omdat ze kankerverwekkend kunnen zijn.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veil...
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veil...

Volgens deze website is een Big Mac gezonder dan sommige salades. Voor details, zie de website: http://uk.news.yahoo.com/5/20090624/tuk-big-mac-healthier-than-some-shop-sal-45dbed5.html

Bronnen:
http://uk.news.yahoo.com/5/20090624/tuk-bi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100