Waar komt de naam "kozakken"vandaan?

Kozakken zijn platte koeken met een vulling van cake en room/jam, aan beide kanten bestreken met pure chocolade en rondom afgedekt met marsepein.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De winter van 1813 - 1814 staat in de Achterhoek bekend als de Kozakkenwinter. In de Achterhoek kan nog steeds een mierzoete Kozakkenkoek worden gekocht die aan het korte Kozakkenverblijf in Nederland herinnert. Over de komst der Kozakken wist men vroeger nog veel te vertellen. Zij waren allerzonderlingst toegetakeld met lange jurken, schaapsvachten, Franse uniformen en zo voort; er waren er die drie, vier stel kleren over hun uniform droegen (het was een zeer strenge winter). Hun wapens bestonden uit lange pieken en pistolen. Zij bereden sterke, kleine stekelharige paarden, waar zeer hoge zadels op lagen. Het waren Russen uit het leger van Napoleon.

Bronnen:
Gelders Sagenboek
http://home.kpn.nl/kozakken/kozakkengeschi...

Volgens mij zijn de kozakken een traditioneel volkje in de steppen van oost europa en ook in het Aziatisch Rusland.

De Kozakken zijn (niet : waren) een traditionele (etnische) leefgemeenschap (van oudsher ruitersvolk) in het steppengebied (poesta) in Oost-Europa/voormalig Rusland. Het woord kozak komt uit het Turks en betekent Vrije man.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kozakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100