Het is een mythe dat worst en dergelijke gezonder zijn dan zoet op brood. Veel mensen denken dat, maar echte worst, bijvoorbeeld gebraden gehakt is erg vet, met verzadigde dierlijke vetten.
Ik ken nog steeds kinderen die pas zoet op hun brood mogen als ze eerst hartig op brood hebben genomen.
Bijvoorbeeld pate is erg vet, dan is jam echt gezonder!!
Van mijn dietist mocht ik gewone jam nemen, voor hem maakte het niet uit of ik suikervrije of gewone jam nam.
Ik vond een goede site, hieronder de link, ik zal even quoten, dan weet je je antwoord...
# Het is prima om hartig broodbeleg af te wisselen met zoet beleg. Kies vooral soorten met weinig verzadigd vet. Bijvoorbeeld jam, appelstroop, honing, vruchtenhagel of muisjes. Chocolade pasta, chocoladehagelslag, kokosbrood en pindakaas bevat juist meer calorieën en verzadigd vet.
# Kies voor niet al te vet broodbeleg: 20+ of 30+-kaas, fricandeau, kipfilet, gebraden kalkoen, rosbief, rollade, gekookte ham, of sandwichspread.