Welk voedsel kost meer energie om te verbranden dan dat het opleverd voor je lichaam ?

Indien mogenlijk graag bron vermelden of waarom dit is

Weet jij het antwoord?

/2500

Aardappels, zetmeel is moeilijk te verteren voor je lichaam

Dit noemt men voeding met negatieve calorieën. In de bron een lijst met negatieve calorie voeding.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...

Ijswater. In water zit geen calorieen. Drink je je water ook nog eens ijskoud, dan moet je lichaam z'n best doen om zichzelf weer op te warmen. Hierdoor vebrand je calorieen.

Dit is weer zo'n internet fabeltje. Je spijsverteringsstelsel is enorm efficiënt. Er wordt wel eens geroepen dat bv selderij meer energie kost om te eten dan dat er in zit maar hoewel selderij weinig calorieën bevat haal je er nog steeds 'winst' uit.

Je zou kunnen zeggen ruwvezels (o.a. in appels) Deze verteren zelf namelijk bijna niet, maar dragen wel bij aan een goede spijsvertering. Toegevoegd na 6 minuten: Deze nog even: http://www.midgaard.be/topics/Gezondheid/Voedingsvezels.htm

eten waar veel water in zit, water bevat geen calorieen, dus levert ook niks op bij verbranding.. denk aan: -bijna alle soorten fruit - komkommer, tomaat maar volgens mij ook kip.

Bleekselderij kost meer energie om te verbranden dan het op levert. Daarom eten veel mensen die op dieet zijn vaak een stengel als tussendoortje. (mijn moeder kreeg dat advies bij de Weight Watchers) Of dat nou zo lekker is,is een ander verhaal!

Energieloos voedsel, hoewel verbranden natuurlijk altijd inherent is aan energieleverend. Dat kost alleen maar energie om te verwerken. Te denken valt vooral aan onverteerbare vezels zoals zemelen maar misschien ook wel aan onverteerbare vetten, eiwitten en andere koolhydraten dan vezels. Je vraag zou beter te beantwoorden zijn geweest als je 'verwerken' had gebruikt in plaats van 'verbranden'. Als stelregel kun je aanhouden dat eiwitten en koolhydraten 4, vetten 9 en alcohol 7 kilocalorieën per gram aan energie opleveren. De praktijk is iets ingewikkelder maar of je met je vraag meer diepte zoekt hoor ik dan wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100