Hoe kun je het gemakkelijkst een mango "openen"? Ik zit altijd zo te pielen met die pit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mango cutter, zag 'm laatst liggen in de supermarkt.

Bronnen:
http://images.google.nl/images?hl=nl&um=1&...

Pit negeren en dus niet opeten.

Snijd in de lengte (aan beide kanten van de pit) op ongeveer 1 cm van de pit de mango in drieën. Eet het vruchtvlees rond de pit op, anders gooi je te veel vruchtvlees weg en dat is zonde. Snijd kruislings een patroon in het vruchtvlees, maar snijd niet door de schil Duw zachtjes tegen de schil, zodat de gesneden kant omhoog komt en dan pel je zo de stukjes mango van de schil

met scherp aardappelschilmesje schillen, en om de pit afkluiven, of afsnijden

Leg hem plat op een plankje. Neem een lang mes en snij zijwaarts vlak over de pit (je kan de lijn volgen) Draai hem om, leg hem op de pit, en doe hetzelfde met de andere kant. De twee helften kan je nu eenvoudig schillen en verder verwerken. De randen van de pit kan je nog even lekker afkluiven. Eet smakelijk!

Een hele rijpe mango in de schil helemaal tot pulp kneden, een kapje eraf snijden en de mango uitzuigen.

Guust, je kunt je beter bezighouden met straalkachels onder paraplu's. En een mango-snijder kopen voor €1,00... :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100