Waarom wordt ontbijtkoek vaak in over de lengte gesneden repen verkocht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan kun je zelf de breedte van de plak bepalen, uiteraard tot de maximale lengte van de gehele reep. Sommige mensen hebben liever een brede reep ontbijtkoek, dan een dikke homp. Natuurlijk kun je bij een 'normale' ontbijtkoek dan meerdere plakken snijden maar dit lijkt mij de achterliggende reden. Ik verbaas me net zo over mensen die een wit broodje aan de bovenkant opensnijden, zodat het beleg er bij de eerste hap uitfloept.

Omdat de verpakking van die brede repen royaler oogt dan normale plakken denk ik dat er meer van verkocht (en dus gegeten) wordt. Vooral bij producten die van spotgoedkope grondstoffen worden gemaakt zie je fabrikanten op alle mogelijke manieren het volume groter maken om tegen een iets hogere prijs een groter volume te verkopen. Dat kost hun maar een paar centen maar de winstmarges stijgen er enorm door.

De pakjes ontbijtkoek met enkele plakken zijn handzamer om mee te nemen naar school of werk dan een ontbijtkoek van een halve meter onder je arm. Ook beter houdbaar. Bij veel supermarkten te koop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100