Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wie heeft een recept kip kerrie voor de slowcooker?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.4K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat is een slowcooker?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat is een soort pan waar je een gerecht heel langzaam op lage temperatuur in kan bereiden, je kan het in de ochtend opzetten om het in de avond te eten. Smaken trekken heel goed door. Je hebt ze elektrisch, maar ze zijn er ook voor in de oven of voor in het vuur.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij Ed vind je een recept voor Lahori kipkerrie met uien en tomaten:

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.
3/4 theelepel kurkuma oftewel geelwortelpoeder.
3/4 theelepel cayenne peper.
zout.
2 kleine uien.
5 teentjes knoflook.
stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.
kaneelstokje (stukje ongeveer 5 centimeter).
12 groene kardemompeultjes (bij AH te koop in zakje van eigen merk als kardemomvruchten; hangt bij de kruiden).
9 hele kruidnagels.
9 zwarte peperkorrels.
2 grote tomaten, in stukjes.
2 eetlepels tomatenpuree (of 1 klein blikje).
60 ml yoghurt (even met garde roeren tot ze smeuïg is).
235 ml water.
2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd, of verse peterselie).
sap van 1 citroen.
3 eetlepels zonnebloem- (of olijf-)olie.

Bereiding:
Doe de kip in een kom, voeg toe: 1/2 theelepel van het geelwortelpoeder, 1/2 theelepel cayenne peper en 1/4 theelepel zout; roer zodat de kip bedekt wordt met de kruiden. Zet apart. Maak dan de uienmix: Doe de ui, knoflook en gember in de foodprocessor (staafmixer) en hak alles fijn. Zet de uienmix apart.
Doe twee eetlepels van de olie, het kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in een grote braadpan en zet het vuur middelhoog. Roer goed totdat het kaneelstokje zich ontrolt (1-2 minuten).
Voeg de gemalen uienmix toe en 1 theelepel zout en laat de ui zachtjes bruin worden; 10-15 minuten.
Verwijder het kaneel en roer de overgebleven geelwortelpoeder en cayennepeper erdoor. Voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe en roer nog ongeveer 5 minuten. Laat het iets afkoelen, doe het in de keukenmachine en pureer tot het een smeuïg geheel is (kruidnagel, kardemon enz. worden dus volledig vermalen). Zet de tomatenmix apart.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelmatige hitte; voeg de kip toe en bak al roerende 2 (of meer) minuten.
Voeg de yoghurt toe (1 eetlepel per keer), en roer goed. Laat het vocht iets indampen.
Voeg de tomatenmix toe en breng aan de kook; roer het water erdoor. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen (gedeeltelijk bedekt met een deksel) tot de kip gaar is (ongeveer 30 minuten).
Roer en schraap de bodem van de pan elke 5- 8 minuten om te voorkomen dat de saus aan de bodem blijft kleven. Haal dan het deksel van de pan en laat het nog 5 minuten sudderen om het vocht te verminderen en de saus dikker te laten worden.
Roer de koriander en het citroensap erdoor. Serveer het heet.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Hmm heerlijk! Ik doe het heel eenvoudig met aardappelen en kipfilet:
3 vastkokende aardappelen in stukken, 2 kipfilets, een handvol champignons, een handvol ananasblokjes en een halve courgette in blokjes in de slowcooker doen, giet daarover het volgende mengsel- een blik kokosmelk, 2 eetlepels kerriepoeder, een schep sambal en een uitgeperst teentje knoflook.
Laat deze 6 tot 8 uur op middelhoge stand garen (ik gebruik een slowcooker voor in de oven, deze gaat dan op 100 graden)
Op het bord nog wat garneren met versgeknipte lente-ui en koriander (spaarzaam, de smaak overheerst snel).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding