Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder eet? Laxeerpillen zijn geen oplossing voor mijn leeftijd.

Ik eet juist te veel. Ik vind het echt niet leuk, en ik word iedere dag een stukje breder. Ik heb pas 2 vriendjes gehad, en dat is toch een belediging op mijn leeftijd. Met een slank lijf kan ik er weer tegenaan en staan niets me in de weg, dan ben ik (hopelijk) weer aantrekkelijk!
De afbeelding die je hier ziet is mijn doel ;

Toegevoegd na 9 minuten:
I feel so hopeless!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja Hart, je bent in de groei en dan verbruik je veel energie en dus eet je aardig wat weg, zou me d'r niet zo'n zorgen om maken. 12 jaar en 'pas' 2 vriendjes gehad...? ik wordt nu echt oud geloof ik....

Weet niet precies wat je eet, maar het ligt er juist aan 'wat' je eet. Omdat je maag nu de hoeveelheid gewend is kun je het beste beginnen met die hoeveelheid in vet- en zoutarme eten te vervangen. Er zijn een hoop lekkere dingen zoals verse ananas (meenemen in een bakje bijv.) die echt lekker zijn als tussendoortje. Veel succes!

Drink vóór het eten een glas water, dan krijg je al een minder hongerig gevoel. Probeer wat meer rauwkost te eten, dat vult en zet niet aan. Toegevoegd na 1 minuut: En vooral niet (te veel) snoepen.

Van Laxeerpillen moet je afblijven daar zijn ze niet voor. Het idee dat je eraan denkt verontrust mij al. Een goed advies is al het water te drinken voor het eten maar ook tussen door gaat er zeker wel wat in het mondje ook daar is water een goede oplossing, mocht je water saai vinden dan kan je er een beetje vers citroensap aan toevoegen, niet echt lekker maar het neemt wel de behoefte af van tussen doortjes. Je moet wel gewoon en normale maaltijden blijven gebruiken en daar niets op weglaten. Fruit is een gezond tussen doortje maar appels wekken wel honger gevoel op. Zorg voor een goed ontbijt en een lekkere lunch en een goed avondeten, hierdoor wordt het tussen doortjes eten ook verminderd. Anders moet je een diëtiste raadplegen of even bij de huisarts langs.

Het ligt eraan wat je eet! Dus niet onnodig veel suiker en vet. Je kan je gerust voelen bij het eten van wat extra groenten, en goede vezels zijn ook niet slecht. Gewoon lekker blijven bewegen en dan komt het wel goed! Waarom voel je je beledigd dat je maar 2 vriendjes hebt gehad? Denk je werkelijk komt door je lichaam?

Je zou eigenlijk moeten kijken waaróm je zoveel eet / trek hebt. Aan de andere kant; elke mens is uniek, zo ook jij. Probeer niemand te kopieeren, dat heeft totaal geen zin en frustreert alleen maar. De mens op jouw leeftijd is in de groei [en volle bloei] en ontwikkelt zich naar een definitiever lichaam. Je zult zien dat het er prachtig gaat uitzien. Heb geduld.

laxeerpillen is voor geen enkele leeftijd de oplossing, en zeker niet om af te vallen, daar zijn ze niet voor bestemd. En wat vind jij veel eten trouwens? Want r wordt hier gelijk geroepen: eerst een glas water drinken, zonder dat iemand weet wat je eet. Bij jouw lengte heb je misschien n heel goed gewicht. Ga alsjeblieft niet lijnen of andere gekke dingen doen. Zoek uit in een eerlijk boek (dus niet van iemand die een lijnprogramma verkoopt) of via de dokter wat jij aan voeding nodig hebt. En blijf tussendoor gewoon genieten van die stroopdinges

Je bent 12 jaar, nog in de groei, dus het is belangrijk dat je goed eet. Ga alsjeblieft niet met laxeerpillen of andere rotzooi beginnen, dat is echt slecht voor je. In de puberteit groei je meestal eerst in de breedte, en vervolgens pas in de hoogte, dit had ik zelf ook. Ben een tijdje maat 40 geweest, en toen schoot ik ineens naar 1.80m en maat 36. Het aantal vriendjes per leeftijd zegt niks, je moet je niets van andere mensen aantrekken, hoeveel vriendjes ze al gehad hebben. Ik had mijn eerste vriendje pas op mijn 15de, toen was ik er pas aan toe. Probeer niet te vaak naar de McDonalds etc. te gaan, en als je honger hebt pak je eerst een stuk fruit met een glas water erbij. Dan eerst 10-15 minuten wachten (het duurt even voor het signaal in je hersenen komt dat je gegeten hebt). Als je daarna nog honger hebt, mag je best eens een koekje pakken. Eet veel groente, fruit en vezels, en maak je niet te druk over je gewicht, dat komt wel goed. Toegevoegd na 1 minuut: Als je je echt zorgen maakt over je gewicht, kun je naar de huisarts of een diëtiste gaan en eens vragen wat zij ervan vinden.

Zoals je deze vraag nu stelt, is het enige juiste antwoord: therapie. Je bent gek als je denkt dat laxeerpillen helpen, op welke leeftijd dan ook. En als je levensgeluk zou afhangen van 'het perfecte lijf' dan zul je inderdaad niet gelukkig worden, omdat er altijd nog wel een onsje verkeerd zit of een cupmaat te weinig is of een sproet teveel.

Je klinkt volwassen voor je leeftijd. Mijn compliment daarvoor. 2 exen is ruim voldoende op je 12e. Als je graag eet probeer dan in ieder geval gezonde en vetarme dingen te eten. Popcorn, fruit, groente met yoghurtdressing, is allemaal lekker. (Jaja mensen, ik weet dat in die dingen ook zout, suiker, etc. zit, maar het is absoluut beter dan chips en snoep.) Verder om de dag een stukje hardlopen! (Rustig opbouwen.) Komkommersalade:

Minder eten is als je twaalf bent *niet* de oplossing. Je bent op een heel belangrijk punt in je ontwikkeling, als je gaat diëten kun je jezelf flinke schade toebrengen. Ik maak me flink zorgen om je opmerking over laxeermiddelen. Ook al zeg je dat ze geen oplossing zijn op jouw leeftijd (dat zijn ze op geen énkele leeftijd!), het geeft aan dat je een behoorlijke obsessie met afvallen ontwikkelt. Net als het feit dat je in reactie op een ander antwoord niet je gewicht durft te noemen. Heb ik het goed als ik denk dat dat niet zozeer is uit schaamte voor dat gewicht, maar omdat je zelf ook wel weet dat je een gezond gewicht hebt voor je lengte? Dus dat je bang bent dat je geen tips krijgt om af te vallen als we zien dat je helemaal niet te dik bent? Zo te lezen ben je hard op weg naar een eetstoornis. En voordat je denkt dat je daar mooi en slank van wordt: dat is niet zo. Van zo'n obsessie met eten wordt je mager en lelijk. Mager is niet mooi, vrouwelijke rondingen zijn véél aantrekkelijker. En ik vermoed dat je niet 'breder' wordt, maar simpelweg vrouwelijker wordt. Vrouwen hebben rondingen, je houdt niet levenslang het lijf van een tienjarige, en dat is maar goed ook! Als je zelf nou nog steeds denkt dat je af moet vallen, ga dan even langs de huisarts. Die kan je precies vertellen hoeveel je zou moeten wegen, en als je echt te zwaar bent kan hij je helpen om op het juiste gewicht voor jouw lengte en leeftijd te komen. Dat is de enige veilige manier om af te vallen, wat je ook doet, ga *niet* op eigen houtje proberen af te vallen!

Je moet het vanuit een ander opzicht bekijken. Je lichaam geeft signalen af, DAT DOET HET NIET VOOR NIKS. Als je honger krijgt, dan betekent dat gewoond dat je honger hebt, en je moet gewoon net zo lang eten totdat dat gevoel weg is! Wel met beleid uiteraard: veel groente, fruit, voedsel met vezels, eiwitten, koolhydraten etc. En je moet proberen om langzaam te eten, want het is bewezen dat het lichaam er lang over doet om een signaal te geven dat je vol zit. Dus langzaam eten, en als je gewoon gezonde dingen eet tot je vol zit, heb je geen ruimte meer voor ongezonde tussendoortjes tot de volgende maaltijd, dus dat is weer goed nieuws! En voor de rest gewoon sporten, veel drinken en geen chemische vitamine pillen slikken maar gewoon fruit. Je hoort vaak verhalen van "in bananen zitten veel caloriën, dus die moet je niet eten!" en "van fruit kan je dik worden!" Nou daar moet je je niks van aantrekken want je hebt caloriën gewoon nodig en alles is slecht als het te veel is. Kortom gebruik je gezonde verstand.

Of je echt te zwaar bent kan niemand hier beoordelen omdat je in alle toonaarden zwijgt over je gewicht. Wat je vertelt over je moeder, 52 kg, terwijl jij op je twaalfde al 169 cm lang bent, stelt me niet gerust. Goed, je zegt dat je je moeder niet dik vindt maar ik ben bang dat ze gewoon mager is. Een aantal gv-ers is bang dat je een eetstoornis aan het ontwikkelen bent. Eerlijk gezegd denk ik dat ze gelijk hebben, maar lees even verder, want misschien vind je het wel boeiend waarom ik er zo ver denk. Eetstoornissen zijn er in verschillende soorten: - anorexia, te weinig eten - boulimia, normaal of veel eten en braken opwekken uit angst om aan te komen - binge eating, oftewel eetbui-stoornis Hoewel die eetstoornissen zich op verschillende manier uiten hebben ze alledrie te maken met zelfbeeld, heel belangrijk in de puberteit. Door de hormonale veranderingen raak je toch al gauw uit je evenwicht maar door ook nog eens te rotzooien met je voeding maak je dat nog veel erger. Bovenstaande eetstoornissen worden in belangrijke mate in stand gehouden door slechte eetgewoontes. Ik denk zelfs dat ze (mede) veroorzaakt worden door een onevenwichtige voeding, waardoor je tekorten oploopt. Het beste wat je naar mijn mening kunt doen is gezond eten. Of je te mager of te dik bent maakt niet uit. Hoeveel je precies eet maakt ook niet zoveel uit als je de benodigde voedingsstoffen maar binnenkrijgt. Daarbij gaat het niet alleen om eiwitten vetten en koolhydraten maar ook om vezels, vitamines en mineralen. Als jij als twaalfjarige gaat diëten vergroot je de kans op tekorten enorm. Niet doen, en gewoon gezond gaan eten, want dat doe je volgens mij nu niet. Stop met zoetigheid, stop met fabrieksknutselvoedsel, en ga volkorenbrood met voornamelijk hartig beleg en boter eten. Geen light, want dat is meestal onvolwaardig voedsel. Maak je niet al te druk om de koolhydraten maar als je ze eet, eet dan volkoren en vermijd suiker. Wen jezelf aan een minder zoete smaak. Drink water, eventueel thee en geen limonade en vruchtensap. Vermijd vetten niet omdat je ze domweg nodig hebt als bouwstof en je anders een aantal vitamines tekort komt. Tenslotte, zou je echt te zwaar zijn dan is het, zolang je in de groei bent, veel beter om naar je streefgewicht toe te groeien. Tenzij je ziekelijk overgewicht hebt is diëten en afvallen (op eigen houtje) altijd af te raden. O ja, en kijk eens op onderstaande website, als je durft. :-)

Bronnen:
http://www.eetstoornis.be/

De vraag is: Ho ekan je minder eten. Het enige antworod is: Door dat ook te doen. Als ik in de reacties lees dat je McFlurry ed eet: Die dingen laten staan. Gewoon. Beginnen met 3 gezonde maaltijden per dag en geen snacks meer eten. En daarbij regelmatig (Zeg 2 of 3 keer in de week een half uur, 45mins) gaan sporten. Als dat niet werkt, dan moet je minder gaan eten. Maar waarschinlijk eet je niet zo zeer te veel, als verkeerd. Had jij gisteren ook niet de vraag over je gewicht? Op 12 jaar moet je je nog geen grote zorgen maken; Gewoon gezond leven. En minder vriendjes is op latere leeftijd eerder positief als negatief.

Werkt altijd: goed ontbijten met veel vezels. Neem 's morgens brinta met muesli (let op: géén Cruesli, dat zit stampvol fabriekssuiker) en fruit met yoghurt. Dat is gezond en vult, dan heb je verder op de dag minder trek in zoetigheid. Laat suiker en snoepjes en dingen als chips links liggen, die zijn ook nog eens slecht voor je huid. Eet lekker veel groenten en fruit, dan voel je ook veel fitter. En uiteraard sporten/bewegen. Een mens is niet gemaakt om stil te zitten :-)

Veel eten is op jouw leeftijd heel normaal; jouw lijf heeft dat nodig om van een meisje in een vrouw te veranderen. Zo lang je een beetje in de gaten houdt dat je BMI binnen 'gezond gewicht' blijft, moet je er verder niet over tobben. Wat je wél moet doen, is zorgen dat het meeste wat je eet, ook echt goed voor je is. Dus veel GEZONDE dingen eten, en af en toe lekker zondigen met 'n patatje en 'n McFlurry. Maar geen zakken drop, kilo's nootjes, pakken koeken etc. tegelijk. Gewoon je groenten en je fruit ook eten, of een lekker sapje drinken. En ja, daar zit ook suiker in, maar daar weet je lichaam wel weg mee! En wat moet een twaalfjarige nou met vriendjes? Toen ik 12 was struinde ik nog door sloten en speelde ik in de zandbak. En mijn dochters ook. Ieder z'n meug!

Als je echt 12 bent? je zou nog niet eens moeten denken aan vriendjes! Zeker niet je uiterlijk willen veranderen voor hun! Ze moeten jou respecteren maakt niet uit hoe je er uitziet ! maar eigenlijk geloof ik niet dat je maar 12 bent zo aan je tekst te lezen ..

Beslissen dat je je aan normale porties gaat houden! Wilskracht. Gewoon het besluit nemen dat jij sterker bent dan de tweejarige vanbinnen die stampvoet als hij of zij niet krijgt wat het wil. JIJ bent de volwassene, JIJ bent degene aan het roer, JIJ bent de baas over wat je in je mond steekt. Probeer ook eens wat vaker kauwgom als je trek krijgt. Kan je toch kauwen, en niet dikker worden. Of Eet dingen waar je hoe dan ook niet van aan komt. Appel, kersen, etc.. Drink veel water of thee als je wil snacken. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: Ook al ben je 12, ik noem je toch de volwassene. Je bent oud genoeg om een beslissing te nemen en je er aan te houden als jij dat wilt.

Het wil wel eens helpen langzamer te gaan eten, waardoor je een beter realisatie hebt wat je eet en hoeveel. En eet gezond

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100